ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara salariu pe perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe 28 noiembrie cei de la firma m-au pus sa fac o cerere de intrare in concediu fara salariu pe perioada nedeterminata si de atunci nu am mai avut nicio veste de la ei. Contractul meu este pe perioada nedeterminata. Intrebarea mea este: ce pot face in situatia asta?

Adaugata in: Concedii
Ionut Anton
 User  Ionut Anton
a intrebat la 09 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Apr. 2012
Salariatul se poate angaja si in timpul concediului fara plata, nu este nicaieri stipulat in lege ca nu poate face acest lucru. Codul muncii ii permite sa semneze contracte de munca cu mai multi angajatori, avand aceleasi drepturi in relatia cu fiecare dintre ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
O cerere de concediu fara plata trebuie sa aiba o data de inceput si una de incetare. Nu se poate aproba o cerere fara plata pe perioada nedeterminata. E pacat de timpul dumneavoastra. Poate va puteti angaja in alta parte. Concediul fara plata, in afara de faptul ca nu se plateste, nu este valorificat nici ca stagiu de cotizare la pensie, nici pentru somaj, Interesati-va la firma si lamuriti-va problema.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012
Concediul fara plata se acorda numai la initiativa angajatului si nu la cea a angajatorului. El se acorda pe o perioada limitata care ulterior poate fi prelungita sau scurtata. Insa fiind vorba de concediul fara plata, automat angajatorul trebuie sa intocmeasca o decizie de suspendare a contractului si sa opereze suspendarea in Revisal si sa transmita modificarea catre ITM. Din acest motiv, opinia mea este ca va puteti intoarce la locul de munca in baza unei cereri pentru reluarea activitatii. Daca intampinati refuzuri sau angajatorul face presiuni, atunci parerea mea este ca ar trebui sa mergeti catre ITM.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024