ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara salariu-Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt incepatoare in domeniu si nu inteleg prea bine notiunea de concediu fara salariu la cerere sau cu acordul partilor conform art.54 din codul muncii....ce zice legea imi este clar....in schimb in revisal nu sunt sigura cum sa transmit datele.

Asadar, cazul meu este urmatorul: un angajat al firmei, din cauza ca firma nu a avut activitate din cauza vremii, a intrat in CFS, 09.01.2014-31.01.2014 in baza unei cereri ce am pus-o la dosar . Am prelungit perioada de la 01.02.2014 pana la sfarsitul lunii ,respectiv 28.02.2014. Intre timp, activitatea firmei s-a reluat si sunt nevoita sa il scot din CFS -el este la munca cu data de 25.02.2014. Eu in baza unei decizii de incetare suspendare CIM cu nr. din data de 24.02.2014,ii incetez suspendarea in data de 24.02.2014 si isi reia activitatea angajatul cu 25.02.2014.Este bine? Pana acum este usor in hartii,dar in revisal nu inteleg cum sa procedez. Puteti sa ma indrumati nu pas cu pas, macar din 2 in 2 pasi....Multumesc.



Simona Afrasinei
 User  Simona Afrasinei
a intrebat la 25 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Feb. 2014
Atunci cand angajatorul nu are activitate se poate apela la masura reducerii temporare a acesteia, cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. Este masura unilaterala care nu impune acordul angajatului. Iar intr-un astfel de caz, angajatul fiind la dispozitia anagajatorului pe parcursul perioadei de reducere, poate fi rechemat oricand la lucru si incetata perioada de suspendare odata cu reluarea activitatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2014
Nu prea este corect cum s-a procedat. CFP se acorda exclusiv la cererea angajatului, la initiativa lui si nu atunci cand angajatorul nu are activitate. Un astfel de liber nu poate fi impus de catre angajator, cu atat mai mult cu cat afecteaza stagiile de cotizare ale angajatului.

Prelungirea CFP se face in baza unei noi cerei din partea angajatului, aprobata de angajator, iar revenirea din concediu se va face la termen sau in acelasi mod, la solicitara salariatului. Cat timp concediul se acordat pe baza unui acord al partilor, si incetarea lui va avea la baza tot acordul ambelor parti, ceea ce inseamna ca nu i se poate impune sa revina mai devreme din concediu.

In Revisal introduceti data inceperii perioadei de suspendare in temeiul art. 54, apoi, pe baza cererilor de prelungire aprobate, modificati data de sfarsit a CFP. Data de incetarea a suspenarii este cea in care salariatul revine la lucru, si nu cea in care figureaza inca in CFP. Daca in data de 24.02 a fost tot in concediu atunci incetarea are loc in data de 25.02.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024