ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarele situatii:

1. In data de 1 Mai 2014 am intrat in concediu prenatal, in 19 iunie am nascut si acum sunt in concediu postnatal. Cele 126 de zile, dupa calculele mele, se termina in data de 3 septembrie. Cererea de suspendare a activitatii o fac cu data de 3 septembrie prin care solicit suspendarea contractului de munca incepand cu data de 4 septembrie? In Revisal se va opera in data de 4 septembrie?

2. Dat fiind faptul ca acum este obligat si tatal sa isi ia o luna de concediu, ce interval trec la perioada suspendarii? In principiu sotul meu isi va lua concediu in ultima luna inainte de implinirea celor 2 ani.

3. Sunt si agent de asigurari pe baza de contract si stiu ca se iau in calcul si veniturile de pe ultimul an pe baza unei adeverinte eliberate de societatea de asigurari. Trebuie sa depun la societatea de asigurari o cerere de suspendare sau de reziliere a contractului? Cu ce data sa solicit suspendarea/rezilierea? Din data in care am nascut nu am mai facut nici o asigurare.

4. De la terminarea celor 126 de zile, adica incepand cu 4 septembrie am la dispozitie 60 de zile termen pentru a depune dosarul in vederea primirii indemnizatiei?

Multumesc mult!

Adina Pacurar
 User  Adina Pacurar
a intrebat la 16 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iul. 2014
Cererea de suspendare a CIC o puteti face transmite in data de 3 septembrie, sau si mai devreme, cu suspendare din ziua urmatoare ultimei zile de posntal ca sa aveti continuitate daca doriti. Suspendarea se va face cu prima zi de concediu crestere copil, adica 4 septembrie. In revisal perioada se opereaza in maxim 20 de zile lucratoare de la data ei, asa cum prevede HG 500/2011.

In cererea de suspendare treceti pana la ce varsta doriti CIC - 1 an, 2 ani sau 3 ani in cazul copilului cu handicap. Iar pentru luna respectiva veti solicita in scris reluarea activiatii, prin cerere transmita angajatorului. Prevederea referitoare la obligatia celui de-al doilea parinte de a efectua o luna din CIC solicitat de dvs se aplica doar daca amandoi indepliniti conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei lunare, cele 12 luni anterioare datei nasterii lucrate sau cu venituri asimilate.

Trebuie suspendata toata activitatea profesionala. Solicitati suspendarea ei cu data in care doriti sa intrati in CIC, la fel ca in cazul contractului individual de munca. Cele doua dovezi ale suspendarii le includeti in dosarul pentru indemnizatie.

Puteti depune cand doriti dosarul. Daca insa il depuneti in cele 60 de zile se va acorda indemnizatia din data de 4 septembrie, din ziua imediat urmatoare concediului de lauzie.

Aici http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm gasiti toate informatiile de care aveti nevoie referitoare la acordarea indemnizatiei crestere copil si a alocatiei de stat pentru copil, conditiile si actele necesare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024