ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu la conventie civila?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Lucrez din luna ianuarie pe baza de conventie civila, 5 zile pe saptamana, 8 ore pe zi si doresc sa-mi iau concediu in vara, 1-2 saptamani de exemplu. Stiu ca in mod normal, cei care lucreaza pe baza unei conventii, nu beneficiaza de concediu si alte drepturi.

Ce se intampla in situatia mea? Se intrerupe contractul pe perioada mai sus precizata? Exista vreun risc sa pierd locul de munca? Si o ultima intrebare: eu sau beneficiarul avem vreo obligatie inainte, in timpul sau dupa "concediu"?

Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Maria Ana
 User  Maria Ana
a intrebat la 23 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Ana
 User Maria Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Apr. 2013
Multumesc frumos pentru raspuns.

Lucrez intr-o institutie publica si nu i se permite sa angajeze cu CIM, ci doar pe baza de conventie. Desi de 1 an s-a eliberat un post, pana in 2014 nu sunt sanse ca posturile sa fie deblocate.

Am ales aceasta situatie impreuna cu contabilul-sef si cu acordul directorului, deoarece aveau nevoie de cineva care sa indeplineasca atributiile ramase descoperite in urma restructurarilor de personal, dar si pentru intocmirea unor situatii cerute de Guvern, pentru care daca era angajata o firma, nu ar fi convenit din punct de vedere financiar institutiei. Iar eu am nevoie de experienta, fiind absolventa de facultate si stiti cum e cu lipsa de experienta in randul tinerilor, ca majoritatea angajatorilor nu doresc absolventi fara experienta, nici macar pentru formare.

In legatura cu programul, daca alegeam un timp de lucru mai scurt sau part-time si salariul era mai mic.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Intr-adevar, nu exista prevederi referitoare la concediu de odihna in cazul persoanelor incadrate cu conventie civila. Se acorda liber la intelegere cu angajatorul, discutati cu el direct acest lucru.

Insa acel contract nu este incheiat corect pentru ca dvs derulati activitate dependenta si inteleg ca la sediul sau locul de munca al unui angajator. Caz in care acesta este in ilegalitate. Normal ar fi ca pentru acest tip de conditii de lucru sa aveti un contract individual de lucru si nu conventie. Puteti incercat o sesizare catre ITM pentru relgarea situatie. Nu se discuta in termeni de loc de munca in cazul conventiei, ci a prestarii de servicii in schimbul unei remuneratii, fara norma fixa de lucru si fara a vi se impune un loc de munca.

In functie de cum agreati cu el acel liber si cum vi se plateste suma cuvenita prin conventia civila, vi se va face plata si pe durata concediului. Ce e bine de stiut in cazul dvs este ca nu vi se aplica din pacate nimic din Codul muncii, conventiile sunt incheiate in baza Codului Civil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024