ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical la expirarea contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am urmatoarea intrebare: eu am contract de munca pe durata de 1 an,daca la data la care imi expira contractul, eu ma aflu in spital/concediu medical,ce se intampla? Se prelungeste automat contractul cu perioda in care sunt in concediu medical? Mai am in aceasta perioda asigurare medicala?
Multumesc

Camelia Dumitrescu
 User  Camelia Dumitrescu
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Feb. 2014
ART. 32 - OUG 158/2005
(1) ?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2014
Nu, contractul de munca nu se prelungeste automat, ci va inceta de drept, expirand la data prevazuta in cuprinsul lui. Angajatorul nu are obligatia de a prelungi acest tip de contract, nici chiar in cazul unui concediu medical.

Daca la data incetarii contractului veti fi in concediu medical, acesta va fi preluat de catre casa de sanatate si platit in continuare de ei, iar certificatele medicale vor fi prezentate lor. Angajatorul va plati indemnizatia medicala numai pana la data incetarii contractului, de la aceasta data mai departe nemairevenindu-i o astfel de obligatie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024