ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical platit din CCI


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

am o persoana angajata la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial. Ea mi-a adus un concediu medical pe 7 zile, 2 zile platite si din CCI. Pot depune dosar de cerere restituire suma la toate societatile unde i s-a platit concediul medical sau doar la aceea unde am certificatul medical in original? Intreb pt ca in dosarul care trebuie depus la CAS se specifica ca trebuie anexat exemplarul roz al certificatului medical. Eu certificatul roz l-am pus la firma unde are venituri mai mari, iar la celelalte am copie conform cu originalul.
Multumesc,
Diana



Diana Ebel
 User  Diana Ebel
a intrebat la 16 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Se depune exemplarul original la cel unde aveti venitul cel mai mare, primele doua exemplare din certificat, iar restul copiilor la ceilalti angajatori. Toti pot recupera banii de la CNAS pentru ca toti angajatorii va platesc indemnizatia.

OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33. - Pentru persoana asigurata care se afla în doua sau mai multe situaţii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfaşoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza şi se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Ordinul 60/32/2006 - Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se afla în doua sau mai multe situaţii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care desfaşoara activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonanţe de urgenţa, indemnizaţiile se calculeaza şi se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. În aceasta situaţie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare în copii certificate de catre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie "Conform cu originalul" şi se va aplica ştampila unitaţii, parafa şi semnatura medicului prescriptor, precum şi, dupa caz, parafa şi semnatura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii platitori au obligaţia respectarii prevederilor art. 1.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion alexei delimart Radu Anton George Andreescu Viviana Serni G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024