ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical postoperator (boala profesionala)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sorina ma numesc, sunt ingrijitoare la gradinita (ridic paturi duble, transport mancarea copiilor prin curtea exterioara si alte eforturi fizice).Dupa numai 3 ani am ajuns la operatie de hernie de disc L5-S1 in urma cu 10 zile. Alt loc de munca inaintea acestuia nu am avut.

Intrebarea mea este:
In cazul meu se poate declara ca fiind o boala profesionala?( specific ca am fost operata de urgenta dupa 1 luna si jumatate de tratament), cat timp este platit concediul 100% si daca puteti sa-mi spuneti care sunt etapele prelungirii concediului pentru incapacitate temporara de munca si unde trebuie sa ma prezint pentru aceste prelungiri pentru ca este foarte clar ca la acest loc de munca nu ma voi mai putea reintoarce.

Sunt al II-lea caz operat de aceasta afectiune de la acelasi loc de munca si nu s-a luat nici o masura de prevenire a afectiunilor coloanei. Cand se apeleaza la medicul de medicina muncii?Dupa cate zile de concediu? Pana acum am beneficiat de 34 de zile, iar de la neurochirurgie inca nu mi-a dat. Urmeaza sa merg luni la scosul firelor si atunci sa imi dea si concediu.

Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Sorina Batinas
 User  Sorina Batinas
a intrebat la 22 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2014
Concediul pentru urgente medico-chirurgicale se plateste cu 100% asa cum ati spus, dar prelungirea ulterioara, dupa iesirea din spital si daca boala va fi incadrata ca boala profesionala, se va plati cu 80% din baza de calcul formata din veniturile din cele 6 luni anterioare.

Procedura de declarare a bolilor profesionale o puteti regasi explicata aici http://legislatiamuncii.manager.ro/a/9605/sanatatea-si-securitatea-in-munca-declararea-bolilor-profesionale.html

Declararea se face prin Directia Medicala de Sanatate Publica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorina Batinas
 User Sorina Batinas
a raspuns la intrebare la 23 Mar. 2014
Buna ziua!
Am primi si concediul de la medicul neurochirurg pana in data de 7 aprilie 2014. perioada postoperatorie este de 26 de zile iar in total am 60 de zile de concediu medical.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024