ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu Medical sau Concediu Prenatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Doresc sa aflu daca la 34 / 35 de sapt merg in continuare la servici si sunt nevoita sa ma internez in spital pt tratament cine elibereaza concediul medical pe perioada internarii, medicul specialist sau medicul de familie ma baga in prenatal automat.Asi dori sa aflu cum e mai avantajos pt mine si care alternativa sa o aleg. Si mai vreau sa aflu cum e platit CM in sarcina(ce procent din salariu si din ce venit net sau brut ) la fel si in cazul prenatalului.Multumesc!

Adaugata in: Concedii Resurse umane
Tooy Despina
 User  Tooy Despina
a intrebat la 24 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tooy Despina
 User Tooy Despina
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Oct. 2014
Buna seara! Ce nu inteleg eu e ...daca dupa 7luni de sarcina,eu merg la seviciu iar la un moment dat,trebuie sa ma internez in spital pt tratament cine elibereaza concediu pe perioada internarii?si daca se scad din cele 126 zile de prenatal...iar dupa aceasta internare eu mai pot merge la serviciu? sau sunt obligata sa intru in concediu prenatal(pt ca eu mi-as dori sa merg la serviciu pana la 38 sapt si dupa sa intru in prenatal)
Iar a 2 a intrebare este daca nasc la 36/37 sapt si nu apuc sa intru in prenatal, dupa nastere mai beneficiez de cele 126 zile sau doar de 42 zile de postnatal? va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Concediul prenatal se acorda incepand cu a 7-a luna de sarcina, la recomandarea medicului. Prenatalul este concediul medical pentru sarcina, nu sunt doua concedii diferite ci unul si acelasi. Indemnizatia medicala pentru concediul prenatal este de 85% din baza de calcul stabilita in functie de veniturile brute din ultimele 6 luni anterioare pentru care s-a platiti contributia pentru concedii si indemnizatii medicale de 0,85%. Indemnizatia nu este impozabil, se va retine din valoarea ei contributia individuala CAS de 10,5% din 35% x 2298, raportat la numarul de zile lucratoare din luna si cele de concediu medical din luna in care acesta este acordat.

Concediul prenatal face parte din durata concediului medical de maternitate de 126 de zile, acordarea lui fiind facuta astfel incat sa respectati obligatia efetuarii a minim 42 de zile de lauzie, cf. OUG 158/2005.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024