ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cursul anului 2012 am luat c.o.15 zile si am fost in c.m. (TUMOARA CAVUM SI TUMOARA PROSTATA) sapte luni de zile (214 zile).
In cursul anului 2013 am fost in c.m. patru luni de zile (124 zile). Avand in vedere ca durata c.o. anual este de 21 zile, eu fiind functionar public, intrebarile mele sunt:
1. Daca pentru anul 2012 mai am dreptul la c.o.si cate zile?
2. Pentru anul 2013, la cate zile de concediu am dreptul si care este modul de calcul al indemnizatiei atat pentru 2012 cat si pentru 2013, avand salariul brut de 2.708 lei?

Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Marian Georgescu-apostu
 User  Marian Georgescu-apostu
a intrebat la 25 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2013
Concediul medical nu mai afecteaza durata CO, conform Directivei CE 88/2003, deci ar trebui sa primiti toate cele 21 de zile din 2012 daca nu ati avut alte suspendari de tipul concediilor fara plata.

Pentru anul 2013 aveti dreptul la numarul de zile din contract, cu aceleasi mentiuni: daca apar concedii fara plata sau alte suspendari ca de exemplu absente nemotivate, se va reduce numarul de zile cuvenite. Calculul se face impartind nr de zile de CO din contract la lunile din an iar rezultatul se imparte la numarul de luni lucrate.

Indemnziatia se calculeaza conform formulei stabilite la art. 150 din Codul muncii republicat:

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.


Vedeti aici un model de calcul. http://legislatiamuncii.manager.ro/a/7875/mod-de-calcul-indemnizatie-pentru-perioada-de-concediu-de-odihna.html

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024