ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu odihna si maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! In luna august 2016 urmeaza sa incep concediul de maternitate, care se va termina la inceputul lunii decembrie, urmand sa continui cu CCC.
Inainte de inceperea CM, am vrut sa beneficiez de zilele de CO aferente perioadei ianuarie-inceput decembrie (dat fiind faptul ca CM nu afecteaza numarul zilelor de CO). Raspunsul colegilor de la resurse umane a fost: anul acesta pot efectua zilele aferente perioadei ianuarie-august, adica 14 zile. Zilele de CO aferente celor 4 luni de CM, le pot efectua peste 2 ani, la intoarcerea din CCC, deoarece nu se acorda zile de CO in avans, iar de zile de concediu odihna pe care un angajat le poate efectua se raporteaza la perioada lucrata pana la data acordarii CO.
Este corect,este un articol de lege care precizeaza acest lucru?
Va multumesc!


Cristina Arp
 User  Cristina Arp
a intrebat la 21 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2016
Nu este corect. De regula se face planificarea concediilor de odihna iar solicitarile de efectuare propriu zisa se fac pe baza acestor programari. Acesta ar putea fi unul dintre motive pentru care angajatorul sa refuze acordarea CO intr-o alta perioada decat cea planificata.
Daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna, apar situatii de suspendare a contractului individual de munca de natura sa influienteze si durata concediului de odihna la sfarsitul anului se face regularizarea acestui drept si vi se retine ca drept necuvenit indemnizatia de co pentru zilele de concediu la care nu ati fi avut dreptul. Deasemenea daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna va inceteaza contractul de munca indiferent de temei legal vi se retine tot asa indemnizatia de concediu de odihna pentru zilele de concediu de odihna la care nu ati fi avut dreptul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024