ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu post natal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As dori sa stiu si eu in ce conditi pot intra in locul sotiei in concediu pentru cresterea copilului adica ce acte imi sunt necesare si as mai dori sa stiu daca cei 85% se platesc dupa fisa fiscala si daca ma intorc la munca pe langa salariu, statul mai imi da vreo prima auzisem ceva de 500 ron. Cu respect.

Adaugata in: Concedii
Sorin Denis
 User  Sorin Denis
a intrebat la 29 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Denis
 User Sorin Denis
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iun. 2012
va multumes pentru raspuns si as mai dori sa stiu si ce acte miar trebui pentru a beneficia de indemnizatia crestere copil
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Am omis sa mentionez, indemnizatia pentru crestere copil reprezina 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului si pentru care s-a platit impozit de 16%.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Dumneavoasta va referiti la concediul de maternitate postnatal, pentru acela se plateste indemnizatie de 85%. De concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie beneficiaza numai mama, este un drept al asiguratei si nu al tatalui chiar daca este asigurat pentru concedii medicale si indemnizatii.

In schimb puteti beneficia de concediu pentru crestere copil de pana la 1, 2 sau 3 ani in cazul copilului cu handicap, insotit de indemnizatie crestere copil acordata pe perioada concediului. Daca mama indeplineste conditiile de acordare a concediului de maternitate atunci dvs. veti putea solicita acordarea concediului crestere copil si acordarea indemnizatiei incepand cu cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului sau dupa finalizarea concediului de lauzie al mamei.

Pentru acordarea concediului crestere copil si plata indemnizatiei trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni realizat anterior nasterii copilului, timp in care sa fi ralizat venituri profesionale supuse impozitului de 16%.

Daca dupa finalizarea conceidului de lauzie de catre mama sau imediat dupa nasterea copilului, in functie de caz, reveniti la locul de munca si indepliniti conditiile acordarii concediului crestere copil cu plata indemnizatiei, veti putea beneficia de stimulent de insertie de 500 de lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, ca urmare a renuntarii la acest drept. Stimulentul se acorda si in cazul in care solicitati un concediu crestere copil de pana la 1 an si reveniti la locul de munca inainte de implinirea acestei varste de catre copilul dvs.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024