ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa va întreb in legătura cu concediul postnatal. Eu sunt inca in prenatal si spre sfârșitul lunii acesteia ar trebui sa nasc.am lucrat mai putin de un an si nu intru in concediu de creștere a copilului dar am stabilit cu soțul meu sa intre el.Doresc sa intre in ccc direct,imediat dupa naștere,sa ma poată ajuta si eu atunci vreau sa renunț la concediu post-natal,si mi voi scrie si lichidarea la locul de munca.credeti
ca ii aproba dosarul pt Ccc dacă eu renunț la post-natal?. Nu vreau
Sa-l iau.stiu ca trebuie luat 42 de zile dar dacă nu ma voi întoarce la servici
Nu pot renunța la el ?. daca voi scrie lichidarea dupa data nasterii copilului?va trebui anexata la dosar lichidarea sau desfacere contractului de munca,dat de angajator? Pot?Ce opțiune am?
Multumesc frumos!

Cristina Florea
 User  Cristina Florea
a intrebat la 12 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2014
Nu aveti voie sa renuntati la concediul de lauzie, este obligatorie efectuarea celor 42 de zile atat timp cat sunteti inca asigurata la sanatate. Doar daca incetati prin acordul partilor imediat dupa data nasterii copilului, atunco se poate spune ca nu mai aveti dreptul la concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie, caz in care taatal va putea intra in CIC oricand dupa nastere. Altfel va putea intra doar incepand cu cea de-a 43-a zi de la nastere.

Aveti insa si posibilitatea ca tatal sa intre in concediu paternal pentru o perioada de 5 zile lucratoare, sau chiar 15 zile daca a absolvit un curs de puericultura, ceea ce ar insemna 3 saptamani. Cu mentinerea drepturilor lui salariale. Asta daca doriti sa fie acasa doar o perioada scurta de timp.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024