ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Am 2 contracte de munca dintre care unul cu o fractiune de norma. In prezent sunt in concediu postnatal, avand dreptul la toate cele 126 zile acum, dupa nastere. Intrebarea mea este daca pot primi procentul din salariu de la ambele locuri de munca. De la locul de munca part time mi s-a spus ca nu-mi pot plati acest concediu de maternitate pentru ca nu e norma de baza si ca banii se dau doar pt celalalt loc de munca. Totusi nu mi se pare corect avand in vedere ca e totusi contract individual de munca si am platit asigurarile.Va rog sa-mi spuneti daca e adevarat ce mi-a spus contabila sau am dreptul la banii pe concediu si de aici. Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Meresescu Alexandra
 User  Meresescu Alexandra
a intrebat la 15 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2013
Beneficiati de plata concediului de maternitate si de la angajatorul la care lucrati cu timp partial.Conditia este sa aveti 22 zile lucratoare de stagiu de cotizare pentru indemnizatii de concedii medicale
Ordinul 60 din 2006 ART. 72
(1) Pentru persoana care se află ?n două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. ?n această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare ?n copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024