ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu prenatal si postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt o proaspata mamica de martie 2013 si as vrea sa va intreb ce suma ar trebui sa primesc de la angajator pentru concediu prenatal si postnatal?
Precizez ca am salariul minim pe economie (700 ron) si am intrat in concediu din 20 ianuarie pana la sfarsitul lunii aprilie.Stiu ca acesti bani sunt decontati apoi firmei, dar nu am idee cat ar trebui sa-mi dea si nici nu stiu de unde as putea afla.

Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Paula Lavric
 User  Paula Lavric
a intrebat la 03 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
In primul rand salariul minim pe ecnomie nu mai este de mult 700 de lei, ci 750 inca de la 1 februarie, iar din iulie va fi majora conform legii la 800 de lei. Angajatorul dvs nu este in legalitate.

Pentru concediul medical de maternitate primiti o indemnizatie de 85% din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care intrati in medical, si care au stat la baza realizarii stagiului de cotizare pentru acest tip de venit. Indemnizatia nu este impozabila, se va calcula si retine doar contributia pentru CAS pensii.

Firma isi va recupera ulterior banii de la Casa de Sanatate pe baza unei cereri si a certificatului medical, pentru ca indemnizatia pentru maternitate este suportata integral de FNUASS.

Din totalul zilelor de concediu se platesc doar zilele lucratoare. Puteti ruga pe cineva de la contabilitate sa va faca un calcul estimativ sau gasiti aici un exemplu http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6583/baza-de-calcul-a-concediului-de-maternitate.html, iar pe baza lui puteti incerca dvs un calcul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024