ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu prenatal si postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Rog indurmare
Urmeaza sa intru in concediu prenatal insa societatea la care lucrez nu detine bani sa imi plateasca suma aferenta medicalelor , pot sa merg sa inregistrez aceste medicale la o alta institutie a statului sa imi primesc banii la timp ?Ce se intampla daca societatea nu imi plateste nici macar contributiile aferente medicalelor?Mai am dreptul la indemnizatie de crestere copil?
Multumesc anticipat

Amalia Bordea
 User  Amalia Bordea
a intrebat la 18 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2015
Concediul se plateste obligatoriu de catre angajator dar sustinut de FNUASS. Ceea ce inseamna ca angajatorul isi poate recupera integral banii de la Casa de sanatate, aceste lucruri sunt stabilite prin acte normative. Obligatia lui de a plati indemnizatia in baza certificatului medical este prevazuta in OUG 158/2005.

Contributiile medicale nu au nicio influenta sau legatura cu indemnizatia pentru crestere copil. Aceasta se calculea pe baza veniturilor nete realiate in cele 12 luni anterioare nasterii, asa cum prevede OUG 111/2010.

Incercati sa luati legatura cu cei de la Casa de sanatate si sa le comunicati situatia, solicitati un control. Daca angajatorul nu este declarat in insolventa sau faliment, nu are scuza din punct de vedere legal sa nu plateasca aceste indemnizatii. Daca va aflati la lucru era obligati sa va plateasca salariul, de ce ar fi scutit in cazul indemnizatiei medicale?! Fara situatiile de mai sus, desigur.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024