ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu prenatal,concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dvs pentru a putea afla ce suma urmeaza sa primesc pe concediul de maternitate. Intentionez sa intru in concediu PRENATAL de la 1 SEPTEMBRIE (fiind de la aceasta data in saptamana 30 de sarcina)
In ultimele 12 luni am avut un VENIT BRUT REALIZAT de 4490 lei / luna (salariul net fiind de 3500 /luna)
De asemenea, as vrea sa-mi spuneti daca lunile de concediu prenatal (septembrie,octombrie,o parte a lunii noiembrie) imi afecteaza in vreun fel suma primita pentru concediul de crestere a copilului (optez pentru 1 an) sau suma primita pe concediul postnatal (pt acele 42 de zile obligatorii)

Multumesc mult si astept raspunsul dvs.!


Simona Radu
 User  Simona Radu
a intrebat la 13 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
Concediul de maternitate este cel acordat pentru sarcina si lauzie, cele 126 de zile. El se calculeaza, indemnizatia corespunzatoare mai exact, pe baza veniturilor brute realizate in cele 6 luni anterioare si reprezinta 85% idin baza de date astfel obtinuta. Concediul de maternitate intra in calcul celor 12 luni anterioare datei nasterii pentru acordarea concediului si indemnizatiei crestere copil. Poate afecta suma acordata pentru crestere copil. perioada de prenatal, in functie de nivelul indemnizatiei. Poate fi mai mica sau mai mare. Indemnizatia pentru concediul de lauzie este aceeasi ca si pentru cel de maternitate, nu se modifica.

Cea pentru crestere copil se calculeaza pe baza mediei veniturilor nete din ultimele 12 luni, luandu-se in calcul pentru luna nasterii venitul integral cuvenit in acea luna, iar asupra mediei obtinute se aplica un procent de 85%. Indemnizatia este plafonata la minim 600 lei/ luna si maxim 1200 lei/luna pentru concediul de pana la 2 ani, respectiv 3400 lei / luna pentru concediul de pana la 1 an sau 3 ani in situatia copilului cu handicap.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024