ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca o angajata a unei SC X SRL cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sa beneficieze de concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani si sa se reincadreze in munca dupa aceasta perioada in conditiile in care:
- nu solicita indemnizatie de crestere copil pe durata celor doi ani;
- este titular al unei Intreprinderi Individuale (avand obligatia sa isi pastreze calitatea de salariat la I.I. deoarece I.I. s-a infiintat in urma finantarii unui proiect din fonduri europene)
Este posibil ca angajata sa beneficieze de CCC fara sa solicite indemnizatie de crestere?
Mentionez ca I.I. nu inregistreaza venituri, salariata-titular I.I. plateste numai contributiile la stat.

Va multumesc!

V E
 User  V E
a intrebat la 04 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului V E la 05 Iul. 2013
Nu, cele doua tipuri de venituri nu se pot cumula. Daca incepe sa realizeze venituri pe II atunci va trebui sa anunte institutia platitoare in termen de 15 zile, in caz contrar fiind pusa in situatia de a returna banii primiti necuvenit. Daca incepeti sa realizati venituri pe II puteti solicita stimulent de insertie, dar pentru acest lucru ar trebui sa incetati si suspendarea contractului de munca. Altfel la locul de munca figurati in CIC iar la II cu stimulent nu este bine. De CIC fara indemnizatie se poate beneficia dupa primul an, in conditiile in care v-am spus deja, daca pana la un an persoana a fost in CIC indemnizat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
V E
 User V E
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iul. 2013
Buna ziua,
Insa, in cazul in care Intreprinderea Individuala va incepe sa inregistreze venituri titulara I.I. mai poate ramane cu contractul de munca suspendat la SC X SRL si sa mai poata beneficia in continuare de CCC si indemnizatie de crestere copil? sau sa beneficieze numai de CCC fara indemnizatie, urmand ca dupa doi ani sa se poata reincadra in munca la SC X SRL?

Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2013
Daca opteaza pentru concediul crestere copil calitatea de asigurat nu inceteaza. Se va suspenda contractul de munca pe durata concediului si poate primi indemnizatie.

Nu poate fi obligat insa niciun salariat sa mentina raportul de munca, decat daca angajatorul a suportat costurile unor cursuri si s-a incheiat un act aditional care sa prevada obligatia de a sta la acel loc de munca pe o anumtia perioada de timp, in caz contrar salariatul fiind pus sa plateasca o parte din costurile cursului. Dar altfel nu este legala o astfel de impunere. Plus, concediul fara plata pentru crestere copil se poate acorda numai din al doilea an, in conditiile in care persoana a beneficiat de concediu indmnizat in primul an. Daca tot intra in CIC este pacat sa nu beneficieze si de venitul care i se cuvine.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024