ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul prenatal,indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,sotia mea are 20 de ani si recent de 2 luni munceste si recent am aflat de sarcina si dorim sa il pastram,am putea plati dinainte cartea de munca sau eu as putea sa iau concediu prenatal si sa imi continui serviciul?ce sfaturi imi oferiti?va multumesc din suflet!

George Tiron
 User  George Tiron
a intrebat la 12 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului george tiron la 13 Nov. 2014
NU stiu la ce va referiti cand sunetui "ajutor pentru copil"
Exista concediu sarcina si lauzie pe care nu il poate lua decat sotia dumneavoastra si dupa expirarea acestuia, concediu crestere si ingrijire copil, concediul de care poate benefia tatal, daca mama nu indeplineste conditiile de acordare.
Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta de 85% din media veniturilor nete inregistrate ?n ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Conform Legii 111/2010, sunt doua tipuri de concediu:
1. Concediu pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, respectiv 3 ani ?n cazul copilului cu handicap si o indemnizatie lunara de 85% din media veniturilor nete realizate ?n ultimul an, care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3400 lei.
2. Concediu pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, respectiv 3 ani ?n cazul copilului cu handicap si o indemnizatie de 85% , dar care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1200 lei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Tiron
 User George Tiron
a raspuns userului adriana iancu la 13 Nov. 2014
Locul meu de munca este stabil de 3 ani si sunt trecut la 4 ore,cat ar fi ajutorul penteu crestere copil?si daca pot eu sa mai lucrez daca iau eu concediu crestere copil,multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2014
Conditia pentru a beneficia de concediu crestere copil este sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Conditiile sunt aceleasi si pentru tata. Sotia dumneavoastra nu intruneste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, dar are dreptul la 126 de zile de concediu de maternitate, pe care si le poate lua inainte si dupa nastere (prenatal si postnatal), dupa cum doreste.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024