ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contributii salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Media salariilor nete pe ultimele 12 luni este de 1000, 75% din el va fi 750 din acesta se mai opreste ceva? Sanatate?


Adaugata in: Concedii
Manuela Lebada
 User  Manuela Lebada
a intrebat la 17 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului MANUELA Lebada la 17 Mai. 2012
Da, indemnizatia se stabileste pentru toata perioada concediului de crestere copil in functie optiunea dvs. si tinandu-se cont de plafonul stabilit prin OUG 111/2010 modificata prin OUG 124/2011.

Art. 2
1 ??ncep??nd cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, ??n ultimul an anterior datei na??terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activit????i independente, venituri din activit????i agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, denumite ??n continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia op??ional de urm??toarele drepturi:
a concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an, respectiv 3 ani ??n cazul copilului cu handicap, precum ??i de o indemniza??ie lunar??;
b concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la 2 ani, precum ??i de o indemniza??ie lunar??.
1^1 Limitele minim?? ??i maxim?? ale indemniza??iei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referin????, denumit ??n continuare ISR.
2 Indemniza??ia lunar?? prev??zut?? la alin. 1 lit. a se stabile??te ??n cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate ??n ultimele 12 luni ??i nu poate fi mai mic?? de 1,2 ISR ??i nici mai mare de 6,8 ISR.
3 Indemniza??ia lunar?? prev??zut?? la alin. 1 lit. b se stabile??te ??n cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate ??n ultimele 12 luni ??i nu poate fi mai mic?? de 1,2 ISR ??i nici mai mare de 2,4 ISR.

Indicatorul social de referinta este stabilit in prezent la 500 de lei.

Astfel pentru concediul acordat conform alin 1 indemnizatia este minim 600 de lei si maxim 3400, iar in cazul concediului acordat conform alin 1 indemnizatia se situeaza intre 600 si 1200 de lei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Manuela Lebada
 User Manuela Lebada
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Mai. 2012
specific faptul ca in media acestor 750 in luna a 5-a respectiv a 6 s-a calculat concediu de risc maternal dar insumate toate si impartite la 12 luni si calculat 75% a reiesit 750.Sa inteleg ca asta va fi indemnizatia lunara de crestere a copilului pana la 2 ani?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Concediul se asimileaza si ca vechime in munca, serviciu si specialitate, acordandu-se toate drepturile ce decurg de aici.

Art. 22

2 Perioada concediului pentru cre??terea copilului prev??zut la art. 2 alin. 1, art. 6 ??i 10 constituie vechime ??n munc?? ??i ??n serviciu, precum ??i ??n specialitate ??i se are ??n vedere la stabilirea drepturilor ce se acord?? ??n raport cu acestea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Suma este neta, nu se mai opreste nicio contributie, dar perioadele de crestere a copilului constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
2 Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. 1, art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024