ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot beneficia de concediu prenatal la expirarea contractului de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt ultimul an de rezidentiat, contractual meu de munca pe perioada determinata se incheie in 31 Decembrie 2015, si sunt insarcinata, urmand sa nasc in jurul datei de 15.3.2016.Practic as avea 29 saptamani cand imi expira contractul. Cum sa procedez in acest caz, cui trebuie sa ma adresez? Mai pot beneficia de concediu prenatal in aceste conditiii, si de indemnizatie de maternitate? Va multumesc.

Ana Ban
 User  Ana Ban
a intrebat la 26 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Ban
 User Ana Ban
a raspuns userului adriana iancu la 16 Aug. 2015
Multumesc pentru raspuns. Presupunand ca la finalizarea contractului de munca as avea 31 sau 32 de saptamani, in acest caz, teoretic ar trebui sa pot intra in concediu prenatal, urmand sa ma adresez CAS pentru plata acestuia?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2015
Singura solutie sa puteti beneficia de concediu crestere copil este sa solicitati somaj dupa incetarea raporturilor de munca.
Conform Normelor metodologice de aplicare a Legii somajului , in cazul incetarii relatiilor de munca in temeiul art.56 lit.i din Codul muncii , salariatul beneficiaza de indemnizatie de somaj , daca indeplineste cumulativ conditiile:
1. are un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii
2. nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare(500 lei)
3. nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii
4. sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate
Puteti intra in concedii medicale si in cel de maternitate din somaj, avand obligatia efectuarii concediului de lauzie de minm 42 de zile. Pentru ca agentia de somaj va suporta contributia pentru concedii si indemnizatii medicale de 0,85%.
Dupa finalizarea concediului de sarcina si lauzie intrati in concediu crestere copil la cerere. Prezentati celor de la somaj o astfel de cerere ca sa suspendati in continuare somajul. Apoi mergeti la Primarie si depuneti dosarul pentru indemnizatia crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024