ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se acorda medicalul pentru angajatii ce lucreaza in weekenduri si de noapte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-un call center cu caracter non-stop. Programul meu de munca e de Miercuri pana Duminica de la 9:30 seara pana la 6 dimineata, avand zile libere saptamanale Lunea si Martea. Daca ma imbolnavesc/ ma simt rau Vinerea dupamasa sau Sambata, medicul de familie nu poate sa imi acorde medical(are program de luni pana vineri, iar retroactiv medicalul nu il poate acorda cu mai mult de 24 de ore). La urgenta ( cum de cele mai mutle ori sunt raceli sau indigestii) ni se poate acorda doar o adeverinta cum ca am fost acolo, pe baza careia firma ne scuteste de puncte de penalizare. Cum medical nu putem aduce, chiar daca aducem adeverinta de la urgenta ni se ia din zilele de concediu de odihna. Am solicitat de nenumarate ori o modalitate de mediere a acestei problema conducerii care ne raspunde de fiecare data ca nu exista baza legala si ca nu au ce sa faca. Pentru cei ce nu lucreaza de Luni pana Vineri de la 9-5 nu exista nici o modalitate de a ne putea lua medical Vinerea sau Sambata daca este nevoie?

Maria-roxana Rotaru
 User  Maria-roxana Rotaru
a intrebat la 27 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2016
Buna ziua,
Concediul medical se acorda pe zile calendaristice, din care se platesc doar zilele lucratoare, adica zilele de luni - vineri. Deci indemnizatia se acorda pe zile lucratoare nu pe zile lucrate (care pot fi si cele de sambata si duminica).
Concediile de odihna se acorda doar in ZILELE LUCRATOARE, adica zilele de luni - vineri. Nu se acorda CO pentru zile lucrate de salariati (care pot fi si cele de sambata si duminica).
In cazul expus de dvs, nu puteti fi penalizata financiar in situatia in care lipsiti motivat (bolnav) in zilele de S si D, si nici nu vi se poate diminua CO cu aceste zile. Nu exista baza legala in acest sens, fiind un abuz din partea firmei

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024