ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum se calculeaza concediul de maternitate la jobul 2 part-time 2 ore/zi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Inaintea nasterii fetitei am lucrat cu contract individual de munca full-time la stat de unde mi-am primit banii pe concediu de maternitate si tot cu contract part-time 2 ore/zi de unde am primit niste bani in prima luna, apoi au fost amanari: nu sunt bani in firma, nu se platesc decat 40 zile (de lauzie), nu tot concediul, apoi s-a schimbat contabilul care a spus ca nu stie ce-a calculat primul, dar din punctual lui de vedere nu mai am nimic de luat, ca fiind part-time se socoteste alt procent decat 85% (n-a spus cat) si din salariul brut trecut in contrat care e mai mic decat venitul real (ore suplimentare). Mentionez ca veniturile reale mi-au fost virate prin banca si angajatorii mi-au dat adeverinta cu aceste venituri pt dosarul de indemnizatie, nu stiu acum de ce se leaga de venitul teoretic.

Va multumesc!



Irina B
 User  Irina B
a intrebat la 03 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2014
Nu este corect ce spune angajatorul. Norma de lucru nu influenteaza cuantumul legal al indemnizatiei de maternitate. Indiferent daca lucrati cu norma intreaga sau partiala, indemnizatia este tot 85% din veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare si care au stat la baza stagiului de cotizare.

Angajatorul are obligatia de a calcula si plati indemnizatia medicala, cat timp a intrat in posesia certificatului medical. Iar sumele aferente le va recupera de la CNAS, concediul fiind sustinut din bani FNUASS. Se plateste toata durata concediului medical, nu doar o parte din el, abordarea lor nu este corecta.

Depuneti o plangere la Casa de Sanatate si chiar ITM, dar si la Circa financiara pentru un control fiscal.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024