ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza concediul medical 01 si cel de risc maternal dupa concediul m?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am o nelamurire. Lucrez la firma din august anul trecut, in luna iulie am avut concediu de la stat 5 zile pt starea civila , din 15-20 iulie iar din 20 am fost in concediu medical cu 01. La fel am fost in concediu medical cu 01 si toata luna august. Cat ar trebui sa iau salar? Precizez ca am 1008 lei brut fix.
Din 5 sept am intrat in concediu de risc maternal. Pentru luna viitoare sa va calcula diferit salariul?
Va multumesc

Adaugata in: Concedii
Laura Deac
 User  Laura Deac
a intrebat la 17 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2014
Baza de calcul a indemnizatiei de incapacitate temporara de munca se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii. Indemnizatiile aferente concediilor medicale se calculeaza dupa urmatoarele reguli:
-Se constituie baza de calcul din ultimele 6 luni inaintea lunii de acordare a concediului medical. Se stabileste numarul de zile lucrate pentru care s-a calculat CCIASS. Se totalizeaza numarul zilelor identificate in cele 6 luni luate in calcul. . -Se totalizeaza veniturile persoanei pentru cele 6 luni luate in calcul.
- Se calculeaza media zilnica a veniturilor impartind totalul veniturilor la numarul total de zile stabilit
-Se calculeaza indemnizatia propriu-zisa inmultind media zilnica cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical, la care se aplica procentul stabilit pentru tipul de concediu. Conform art. 12 din OUG 158/2005, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu ziua urmatoare celor suportate de angajator, si pana la data incetarii incapacitatii temporare de munca a asiguratului sau a pensionarii acestuia. Tip concediu 01 ? Boala obisnuita procent acordat 75% Indemnizatie, Cod de indemnizatie 08 - procent 85%
Codul fiscal face distinctie in ceea ce priveste contributiile sociale datorate pentru indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate dupa cum indemnizatiile sunt suportate din fondurile angajatorului sau din FNUASS.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024