ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de maternitate in cazul meu: pe data de 26.01.2015 am nascut al treilea copil.Pe data de 29.08.2014 mi s-a terminat indemnizatia de maternitate cu cel de-al doilea copil.Din data de 01.09.2014 am inceput serviciul si am lucrat pana la sfarsitul lunii decembrie , deci am realizat venituri impozabile 4 luni de zile iar din 05.01.2015 am intrat in concediu prenatal.Tin sa mentionaz ca sunt angajata cu doua ore si la alta firma, de unde am obtinut venituri din septembrie pana in decembrie inclusiv.
In cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului ,intra in cazul meu veniturile din cele 4 luni+concediul prenatal luna ianuarie 2015, iar diferenta valoarea indemnizatiei celui de-al doilea copil (respectiv 7 luni)?
Cele 4 luni de la celalalt loc de munca vor intra la calculull?
Tichetele de masa se adauga la calcul?

Nicoleta Crisan
 User  Nicoleta Crisan
a intrebat la 10 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
Indemnizatia pentru maternitate si cea pentru crestere copil sunt doua venituri total diferite. Prima esteun venit de natura medicala acordat pentru 126 de zile maxim, reprezentand concediul pentru sarcina si lauzie. Cea de-a doua este indemnizatia pentru crestere copil acordata pana la 1, 2 sau 3 ani pentru copilul cu handicap, in functie de situatie si optiunea exprimata.

Indemnizatia crestere copil se calculeaza pe baza veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Intra in calcul venituri precum salariul net, indemnizatii medicale, indemnizatii crestere copil, indemnizatie somaj, sau alte venituri nete de natura profesionala, impozabile cu 16%. Se iau in considerare si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024