ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se procedeaza cu un concediu fara stagiu de cotizare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata care s-a angajat cu data de 21.06.2016, a intrat in concediu medical cod 01 incepand cu 25.07. - 31.07.2016 dupa care a urmat inca un certificat medical pt. perioada 01.08. - 03.08.2016 tot cod 01 . Pentru primul certificat medical nu are stagiu de cotizare necesara si I-am solicitat o adeverinta cu stagiu de cotizare de la fostul loc de munca. Pe primul certificat medical la "platitor" completez datele firmei si fac calculul impreuna cu veniturile obtinute de catre angajata de la cealalta firma sau nu completez nimic iar sus la "motivul refuzului la plata" trec fara stagiu de cotizare?
Daca acest certificat medical nu intra la plata cum o voi trece in pontaj?
Ce se intampla cu al doilea certificat medical (pe august) care de fapt este continuare celei initiale?

Multumesc

Balas Erika
 User  Balas Erika
a intrebat la 10 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2016
Stagiul de cotizare necesar este de minim o luna in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
Stagiul de cotizare se constituie si din perioadele de timp in care salariatul a desfasurat activitate la alti angajatori pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii (0.85%).
Numai daca, in in ultimile 12 luni nu are cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare, salariatul nu are dreptul la concediu si indemnizatie de incapacitate temporara de munca cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.
La calculul indemnizatiilor pentru certificatele de concediu medical in continuare se mentine baza de calcul determinata pentru certificatul de concediu medical initial.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024