ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum trebuie sa procedez pentru a cere acordarea zilelor de concediu de odihna retinute din cauza ca am avut concediu medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am avut concediu medical timp mai indelungat pentru care mi s-au retinut 6 zile de concediu legal, care erau programate pentru luna noiembrie. Mentionez ca si anul trecut am avut probleme de sanatate si avand concediu medical mi-au fost retinute zile de concediu precum si prima de vacanta - exista acte adtionale la contractul de munca prin care au fost stabilite ca la 30 zile concediu medical se retin 2 zile din concediu odihna si nu se mai acorda prima de concediu. Cat de legal este?

Maria Popescu
 User  Maria Popescu
a intrebat la 12 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2012
Nu prea este. La nivel european exista Directiva CE 88/2003 care stabileste ca durata CO nu mai este afectata de concediul medical, ca atare ar trebui sa primiti concediul integral, daca nu ati avut suspendari precum concediu fara plata, crestere copil, absente nomotivate etc.

Ce puteti face, dat fiind faptul ca angajatorul deja a retinut acest drept, este sa mergeti in instanta si sa depuneti o plangere pentru recuperarea zilelor de concediu neacordate si a indemnizatiei. Luati legatura cu un avocat in dreptul muncii si vedeti ce pasi ar trebui sa intreprindeti in aceasta directie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024