ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Declaratie concedii medicale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Aceasta este declaratia. Intrebarea mea este daca se depune la angajator?


ANEXA Nr. 4
(Anexa nr. 16 la norme)

DECLARATIE

Subsemnatul/a, ............................................... angajat(a) al/a ................................................, cu sediul ..........................................., (se va specifica adresa angajatorului) cetatean ..........................., nascut(a) la data de ................, in localitatea ..........., domiciliat(a) in ......................, str. .................. nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ......, ap. ......., sectorul/judetul ................................, posesor(oare) al/a ..............., seria ........ nr. ...................., eliberat(a) de ..................................................... la data de ..............................................., cod numeric personal ................................................., cunoscand dispozitiile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere urmatoarele:
Pe perioada valabilitatii concediului medical seria ........................................... nr. ..........................., acordat in data de ..............................................., voi locui la adresa de resedinta din:
Str. ..................... nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ......, ap. ......., sectorul/judetul .................
Prin prezenta declar ca sunt de acord cu urmatoarele conditii de eliberare a concediului medical:
-sa anunt angajatorul/platitorul de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate cu privire la incapacitatea temporara de munca, precum si datele medicului care a eliberat certificatul de concediu medical, in primele 24 de ore de la obtinerea acestuia, sau in situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, sa anunt angajatorul/platitorul de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare;
-sa mentionez adresa de resedinta pentru perioada concediului medical;
-sa fiu prezent la adresa de resedinta indicata pe toata perioada concediului medical, cu exceptia situatiilor justificate cu documente medicale pentru efectuarea de tratamente de specialitate, analize paraclinice sau alte proceduri medicale;
-pe durata valabilitatii concediului medical pot fi vizitat la adresa indicata, in intervalele orare 08,00-11,00; 12,00-17,00 si 18,00-20,00, de persoanele abilitate, desemnate in conformitate cu legislatia in vigoare, obligandu-ma sa ma legitimez.
In cazul nerespectarii acestor conditii, voi suporta rigorile legislatiei in vigoare.



OBSERVATIILE MEDICULUI PRESCRIPTOR

Cod parafa
Semnatura


Declarant Data
................................................................
(numele, prenumele si semnătura)


Adaugata in: Concedii Email maketing
Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 12 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Aug. 2013
Odata depusa la medic aceasta declaratie, ea va fi prezentat in cazul in care i se solicita, in copie, reprezentantilor casei de sanatate. Ea in final trebuie prezentata Casei, conform normelor.

ART. 81 - Ordin 60/32/2006
(4) Medicii prescriptori au obligaţia ca la solicitarea plătitorilor de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate să pună la dispoziţia acestora o copie a declaraţiei prevăzute la alin. (2) "Conformă cu originalul".
(5) Obligaţia prevăzută la alin. (4) se duce la ?ndeplinire de către medicul prescriptor numai ?n baza unei ?mputerniciri date de conducătorul unităţii plătitoare.
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, ?n termen de maximum 6 zile de la data la care au fost ?nştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate ?n incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea ?n care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin. (2), dacă au solicitat-o.
(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai ?n intervalul orar 8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va ?ncheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat ?n termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta av?nd obligaţia de a răspunde ?n maximum 30 de zile de la data ?nregistrării contestaţiei.
(9) Controlul privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, ?n condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează pe baza unei metodologii elaborate de CNAS ?n termen de 60 de zile şi care va fi publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei, Partea I.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Aug. 2013
Daca medicul este persoana imputernicita de catre persoana in cauza, atunci el este cel care va depune declaratia la Casa de Sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Declaratie nu se depune nici la angajator si nici la medic, ci la Casa de Sanatate, pentru ca un eventual control se face cu interventia lor si la solicitarea angajatorului.

ART. 5 - Ordin 60/32/2006 privind normele de aplicare a OUG 158/2005
(1) Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 sunt obligate să depună declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii la CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE la care aceştia sunt luaţi ?n evidenţă ca plătitori de contribuţie de asigurări sociale de sănătate.
(2) Declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii se ?ntocmeşte ?n formă scrisă, conform modelului prezentat ?n anexa nr. 4, şi se depune personal sau de către persoana ?mputernicită de titularul declaraţiei.
(3) Ori de c?te ori intervin modificări asupra elementelor care au stat la baza declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii este obligatorie depunerea comunicării de modificare a acesteia, ?n termen de maximum 30 de zile de la apariţia modificării respective, conform modelului prezentat ?n anexa nr. 5.

ART. 7
(1) Persoanele fizice asigurate pe bază de declaraţie de asigurare pot solicita retragerea declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii. ?n acest sens vor depune la casele de asigurări de sănătate formularul-tip al solicitării de
retragere a declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii, conform modelului prezentat ?n anexa nr. 6.
(2) Nedepunerea formularului-tip de retragere a declaraţiei de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii nu exonerează asiguratul de obligaţiile asumate prin declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţi
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Nu, ramane la medicul care i-a eliberat concediul medical.Salariatul are doar obligatia sa anunte angajatorul in 24 de ore de faptul ca este in incapacitate temporara de munca.

Art. 51. 3 -
din OUG 158 DIN 2005 ACTUALIZATA.
(1) Controlul modului de acordare a concediilor medicale şi de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizează de către echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura Ministerului Sănătăţii, CNAS, a caselor de asigurări de sănătate, a direcţiilor de sănătate publică şi a direcţiilor medicale ori structurilor similare din ministerele şi instituţiile din administraţia publică centrală cu reţea sanitară proprie, precum şi de medici experţi ai asigurărilor sociale.

(2) Controlul se realizează ca urmare a sesizării casei de asigurări de sănătate de către plătitori, precum şi prin sondaj, la iniţiativa autorităţilor abilitate să realizeze controlul.

(3) 1 ?n cazul constatării nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, vor fi sesizate comisiile de disciplină din cadrul colegiului medicilor de la nivelul fiecărui judeţ, respectiv Colegiul Medicilor Bucureşti, precum şi unităţile cu care medicii se află ?n relaţii contractuale, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

(4) Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor din Rom?nia, a consiliilor judeţene ale medicilor şi al municipiului Bucureşti va aplica măsurile prevăzute de legislaţia ?n vigoare, ?n situaţia ?n care constată nerespectarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă cu privire la eliberarea certificatelor medicale.
Aplicare Art. 51.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024