ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demersuri necesare pentru obtinerea CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: in 18 aprilie mi se termina CIC pentru primul copil, iar in 25 mai o sa intru in concediu prenatal pentru al doilea copil, urmand sa nasc in iulie. In perioada 19 aprilie - 25 mai nu o sa ma intorc la munca, ci o sa imi iau concediu medical pentru ca am probleme de sanatate. Intrebarea mea este: cum se procedeaza cu angajatorul, se depune o instiintare cum ca ma intorc la munca, (chiar daca nu ma intorc efectiv) si apoi duc concediu medical? Sau nu mai fac nici o instiintare si duc doar adeverinta de concediu medical? Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Elena Dan
 User  Elena Dan
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Geanina Ungureanu Tanase la 03 Apr. 2014
Daca nasteti in timpul CIC atunci veti primi aceeasi indemnizatie ca in concediul acordat anterior. Pentru ca CIC 2 il veti putea lua imiediat in continuarea primului. Daca nasteti dupa ce copilul implineste 2 ani si veti avea si perioada de concediu de maternitate sau chiar de lucru intre CIC 1 si CIC 2, atunci indemnizatia se va calcula pe baza celei din CIC anterior, a celei medicale pentru sarcina si lauzie si veniturile salariale obtinute intre cele doua CIC, daca va fi cazul. Se iau in calcul doar cele 12 luni anterioare datei nasterii la calcularea sumei, iar pentru luna in care nasteri intra in calcul venitul integral cuvenit pentru luna respectiva.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Geanina Ungureanu Tanase
 User Geanina Ungureanu Tanase
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Apr. 2014
As vrea sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza indemnizatia de Crestere copil pt al doilea, in cazul acesta? ce perioada se ia in calcul? Pentru ca ma aflu in aceeasi situatie, de a naste in apropierea varstei de 2 ani a primului copil, desi ar trebui sa ma intorc la serviciu in momentul in care face copilul 1 an si 11 luni, pt ca tatal refuza sa intre el in CCC.Multumesc si astept raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Da, exact asa. Depuneti o cerere de reluare a activitatii, apoi prezentati-i certificatul medical eliberat de medica pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare. Anuntati-l insa verbal ca intrati in medical, daca nu aveti certificatul medical la data revenirii din CIC.

Concediul medical are la baza certificatul medical eliberat de medicul dvs si nu o adeverinta. Pe baza lui vi se va plati indemnizatia cuvenita pe durata lui.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion adriana iancu Viviana Serni Radu Anton violeta Georgescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024