ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Din concediu ingrijire copil in somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
O angajata care trebuie sa revina din concediu ingrijire copil, motiv pentru care se roaga de administratorul societatii sa-i dea posibilitatea de-a intra in somaj. Din motive personale, lipsa ajutor pentru copil, examene de sustinut, nu se poate reintoarce la munca si doreste sa aiba o forma de asigurare sociala. Se poate face desfiintare de post si cum in acest caz? Angajata ar trebui sa reinceapa in 20 iulie 2014 si ar vrea sa aiba continuitate, fara sa vina macar o zi. Societatea poate sa-si continue activitatea, serviciul fiind externalizat. Cum realizez acest lucru ca sa poata intra din CIC in somaj ? Dupa activarea contractului de munca ce proceduri sunt de facut ?
Va multumesc


Adaugata in: Concedii
C A
 User  C A
a intrebat la 13 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2014
Concedierea pe un motiv care sa permita salariatului intrarea in somaj nu se face la solicitarea, fie ea insistenta sau nu, a salariatului. Iar in cazul unei persoane revenite din CIC concedierea este posibila mai devreme de 6 luni de la revinirea definitiva numai daca angajatorul intra in faliment sau in reorganizare judiciara, sau daca salariata in discutie a beneficiat deja de 6 luni de protectie pentru un CIC anterior, cf. OUG 111/2010.

Art. 25
..........
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.

In concluzie, cat timp nu este prezenta nicuna dintre acest situatii, angajatorul nu poate dspune concedierea ei, altfel ar incalca legea.

Daca a avut concediu de pana la un an cu indemnizatie lunara, o varianta care i-ar putea fi de ajutor ar fi sa intre in concediu fara plata pentru crestere copil pentru an doilea an.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Marius Ion violeta Georgescu Gratiela Petrescu George Andreescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024