ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Document medical strainatate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Un angajat(cu contract de munca in Romania) pleaca in strainatate (Germania) in delegatie sau concediu si necesita o interventie medicala ce presupune internarea in spital in strainatate. As vrea sa stiu ce fel de document primeste din Germania, daca este medical sau o dovada, iar daca este o dovada, conform legii lor, noi ca si angajatori trebuie sa mergem la Casa de Sanatate pentru a inlocui acea dovada cu un medical sau angajatul se duce sa il traduca mai intai si apoi sa il inlocuiasca cu un document medical? Care ar fi pasii? Si cum putem plati medicalul daca pana pe data de 5 ale lunii urmatoare nu avem medicalul efectiv la angajator? Va multumesc

Adaugata in: Concedii
Cristina Ursache
 User  Cristina Ursache
a intrebat la 18 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Cristina Ursache la 19 Feb. 2013
Daca cititi cu aterntie raspunsul dat , termenul de prezentare a concediului medical pentru cazul prezentat , este altul .Aceste certificate de concediu medical se pot elibera retroactiv de către medicii curanţi, ?n termen de maximum 5 zile de la data obţinerii avizului de la direcţiile de sănătate publică.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Ursache
 User Cristina Ursache
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2013
Dar ce facem daca nu avem certificatul la sfarsitul lunii sau pana pe data de 5 ale lunii urmatoare cel tarziu?Daca angajatul nu se poate deplasa din strainatate sa vina la medicul curant?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
Ar trebui sa aveti cardul de sanatate eliberat de CNAS ca sa puteti beneficia de tratamente in spitalele de acolo. Din pacate insa, in prezent, aceste cadrul obligatorii au un statul foarte prost, sunt in limba romana si nu exista in format card. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu cei de la Casa de Sanatate sa vedeti cum puteti obtine un astfel de card. Fara el nu prea aveti ce sa faceti acolo, fara sa platiti tratamentul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
ORDIN 60 DIN 2006
ART. 32
Persoanele asigurate aflate ?n incapacitate temporară de muncă, care au urmat un tratament ?n străinătate pentru afecţiuni care nu pot fi tratate ?n ţară, beneficiază de concediu medical acordat ?n condiţiile şi pe duratele prevăzute de lege; certificatele de concediu medical se eliberează de medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, ?n baza actelor doveditoare traduse şi autentificate, la o dată ulterioară, dar nu mai t?rziu de 15 zile de la data revenirii ?n ţară.
ART. 33
Asiguraţii care ?şi pierd capacitatea de muncă ?n timp ce se află ?n altă ţară ?n interes de serviciu sau ?n interes personal primesc certificate de concediu medical de la medicul curant, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, ?n baza actelor doveditoare traduse şi autentificate, ?n condiţiile şi pe duratele prevăzute de lege. Aceste certificate de concediu medical se pot elibera retroactiv de către medicii curanţi, ?n termen de maximum 5 zile de la data obţinerii avizului de la direcţiile de sănătate publică.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024