ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul la concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Sunt angajata cu carte de munca pe perioada nedeterminata din 15 iunie 2013. La sfarsitul lunii septembrie am avut un accident casnic ce a necesitat sederea la pat o luna si jumatate. Am dreptul la concediu medical?

Adaugata in: Concedii
Weisz Corina
 User  Weisz Corina
a intrebat la 02 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Sigur ca da, aveati dreptul la concediu medical platit. Insa ar fi trebuit sa prezentati certificatul medical pana pe data de 5 a lunii urmatoare, cel tarziu. Daca nu ati prezentat acest certificat la timp angajatorul are dreptul sa il refuze,

Indemnizatia medicala se calculeaza pe baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare celei de concediu medical, venituri care au stat la baza realizatii stagiului de cotizare la sanatate. Indemnizatia reprezinta 75% din aceasta medie. Primele 5 zile sunt suportate din veniturile angajatorului iar din a 6-a zi indemnizatia este suporatat de FNUASS. Se impoziteaza, se calculeaza, se retine si se vireaza contributia pentru CAS pensii angajator si angajat.

Veniturilor pot fi realizate la mai multi angajatori, nu doar la unul singur. Daca ati lucrat anterior datei de 15 iunie in alta parte ar fi trebuit sa obtineti o adeverinta de la angajtorul anterior din care sa reiasa plata contributiei pentru sanatate si numarul de zile de concediu medical de care ati beneficiat in ultimele 12 luni.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024