ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi de autor. Concediu de crestere copil.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt insarcinata in 32 de saptamani. venitul meu se compune din vent pe cartea de munca si venit platit pe drepturi de autor.

Buna ziua,
Sunt ziarista si pe langa salariul aferent CM, iau si drepturi de autor. Daca imi iau concediu prenatal se tine cont si de venitul pe drepturile de autor? cati bani voi lua daca am venit pe cartea de munca: 600 de lei net si 2000 pe drepturi de autor?

Daca intru in concediu prenatal cu doua luni inainte de nastere se iau in calcul si cele doua luni de prenatal la calculul indemnizatiei de crestere a copilului 1 sau 2 ani?

Mai pot lucra pe drepturie de autor in continuare pana la nastere, daca imi iau prenatal ?


Cristiana Nane
 User  Cristiana Nane
a intrebat la 27 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Ion
 Expert Marius Ion (Avocat, MILegal)
a raspuns la intrebare la 27 Iul. 2011
Drepturile la indemnizatii si stimulent de insertie prevazute de actul normativ referitor la concediul pentru cresterea copilului se stabilesc incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

Conform criteriilor de acordare a concediului pentru crestere copil acceptate incepand cu data de 1 ianuarie 2011, respectiv persoanele care au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei;
b concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.

Daca ati realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024