ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este normal sa fi chemat la munca din concediul de odihna?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De 8 luni fac parte din echipa unui lant de magazine multinational.Nu ni se respecta concediul de odihna, fiind nevoiti sa mergem la munca...Saptamana trecuta am beneficiat de o saptamana de concediu de odihna, fara sa il cer, bineinteles, si m-am trezit ca sambata si duminica eu eram trecuta pe program sa merg la munca.Bineinteles ca nu m-am prezentat si am avut o discutie mai aprinsa cu seful de magazin pe aceasta tema.Este normal cum procedeaza ei?In orice conditii?Si vreau sa mai mentionez ca nici macar nu am fost informata de vreun superior de schimbarea programului, am aflat de la un coleg.


Adaugata in: Concedii
Sorina Marincas
 User  Sorina Marincas
a intrebat la 27 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2014
Art. 151 din codul muncii republicat
(1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Nu este legal ce face angajatorul dvs. Concediul de odihna se acorda in baza unei programari individuale sau colective, in functie de situatie, si in urma unei cererei intocmite si inmanate de anagat. Angajatorul nu va poate ponta in concediu de odihna cat timp nu exista o cerere din partea dvs.

De asemenea, munca in weekend trebuie sa fie prevazuta in programul unitatii precizat in Regulamentul Inter si afisat la loc vizibil pentru toti salariatii. Pentru zilele de samabata si duminica lucrate ar trebui sa primiti un spor al carui cuantum se stabileste prin CCM sau CIM, in functie de situatie, asa cum prevede Codul muncii republicat. Daca sporul apare in contract trebuie introdus si in Revisal. Pe langa acest spor angajatorul este obgliat sa stabileasca programul saptamanal de asa natura incat sa beneficiati de doua zile libere consecutive drept repaus saptamanal.

Se incalca atat drepturile privind concediul odihna cat si cele referitoare la repausul saptamanal. Sesizati inspectorii ITM si daca va fi nevoie sa va recuperati drepturi salariale neacordate, inclusiv sporuri, mergeti cu actiune in instanta.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni G Stancu alexei delimart Marius Ion Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024