ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In ce conditii se acorda concediu fara plata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1.Sunt profesor in invatamantul preuniversitat. In ce conditii beneficiez de Concediu fara plata ? Conform Contractului colectiv de munca, am dreptul la 30 de zile intr-un an calendaristic. Intrebarea mea este: il pot lua oricand am nevoie, peste noapte, daca am o urgenta, sau trebuie sa anunt conducerea mai inainte, sa gasesc inlocuitor? In Contractul colectiv de munca din preuniversitar, CFP nu afecteaza vechimea in invatamant, iar dupa noul Cod al muncii, da. Ce are prioritate?
2. Am fost in Concediu medical timp de 28 de zile in timpul concediului de odihna. Banii pierduti pot fi recuperati la pensie. Dar zilele? Am inteles ca le pot recupera in urmatorul an, in timpul vacantelor scolare, dar nu este suficient. Am depus o cerere la secretariatul scolii ca in perioada 1-15 septembrie sa imi acorde continuarea C de odihna, fara sa afectez in vreun fel procesul de invatamant. Se putea, daca aproba cererea in Consiliul de Administratie, avand in vedere ca au fost 28 de zile de CM. In cat timp pot recupera zilele de concediu de odihna neefectuat, avand in vedere ca intr-un an nu pot recupera decat 4 zile din anul trecut ( din cele 28 de zile de CM ). In cati ani il pot recupera ? Pot cumva in toamna, tot in perioada 1-15 septembrie ?

Multumesc !
Prof. dr. Iuliana Pasare

Iuliana Pasare
 User  Iuliana Pasare
a intrebat la 24 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2015
Concediul fara plata se poate acorda doar la cererea angajatului . Angajatorul nu poate forta angajatul sa isi ia concediu fara salariu. In contrapartida, concediul fara plata trebuie aprobat de angajator. Angajatul nu isi poate lua concediu fara plata daca angajatorul nu ii permite acest lucru. Da, este un drept, dar cu acordul angajatorului.
Conform art 16 din Codul muncii absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.
Art. 14 Codul muncii
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024