ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt angajata la o institutie de stat, si am fost in concediu de crestere copil pana la data de 30.06.2015. Am primit o hartie prin care am fost informata ca imi incetreaza dreptul la indemnizatie pentru crestere copil incepand cu data de 31.05.2015 pentru ca tatal nu a solicitat 1 luna indemnizatie de crestere copil. Am fost la AJPIS si am intrebat ce pot face si mi s-a spus ca trebuie sa ma reintorc la munca sau, in cazul meu , sa intru in concediu prenatal deoarece concediul de crestere copil inceteaza de drept la data mentionata. Am luat adeverinta de la medicul de familie in care este stipulata evolutia sarcinii , am lasat-o la munca si le-am explicat ca incepand cu data de 30.05.2015 voi intra in prenatal. Am luat si dus concediile medicale pentru lunile iunie si iulie dupa ce le-am luat de la MF. Astazi 07.07.2015 am fost chemata la munca pentru a clarifica situatia deoarece eu figurez ca fiind suspendata pe perioada concediului prenatal si nu imi pot plati concediul medical. Concluzia institutiei a fost ca ar fi trebuit sa fac o cerere de terminare a concediului de crestere copil cu 2 saptamanai inainte de terminarea acestuia iar acum nu se mai poate face nimic. Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus ca se poate face modificarea in revisal cu specificarea ca acum am adus la cunostinta. Eu ce pot face ? am nevoie de continuitate in venit pentru concediu de crestere copil pentru al doilea copil. Trebuie sa dau in judecata institutia, daca da, cum se procedeaza?
Va multumesc

Geanina Ioana Sendruc
 User  Geanina Ioana Sendruc
a intrebat la 07 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2015
Cei de la resurse umane au dreptate, anterior datei de expirarea concediului crestere copil trebuia sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca, deoarece decizia de suspendare va apartinut. In baza acestei cereri angajatorul emitea o decizie pe care o inregistra in Revisal.
Nu aveti de ce sa dati institutia in judecata, deoarece era obligatia dumneavoastra sa solicitati acest lucru.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024