ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizație creștere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna... Sunt angajata cu doua ore cu salariul minim de 450 de lei pe cartea de munca întrebarea mea ar fii dacă o sa primesc banii pentru indemnizație crestere copil si ce suma va fi ? Sunt însărcinată in 8 saptamâni Precizez ca am si o întreprindere individuală deschisă si sper ca nu afectează cu nimik la calcularea indemnizației.
Si unde a-și putea sa ma interesez dacă sunt angajata cu cele doua ore pt ca nu sunt sigura 100%

Denisa Deni
 User  Denisa Deni
a intrebat la 01 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2016
Puteti solicita acordarea concediului si a indemnizatiei de crestere copil daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
In ceea ce priveste indemnizatia pentru concediu de crestere si ingrijire copil conform OUG 111/2011 avem 2 situatii:
-Concediu pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap si o indemnizatie lunara de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimul an, indemnizatie care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3400 lei.
-Concediu pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului si o indemnizatie de 85% , dar care nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1200 lei.
Asadar, indemnizatia nu poate fi mai minca de 600 lei indiferent de enut obtinut.La calculul indemnizatiei se vor lua in calcul atat veniturile obtinute in baza contractului individual de munca, cat si cele ale intreprinderii individuale.
Daca anterior inceperii activitatii ati semnat CIM inseamna ca sunteti angajata. Solicitati angajatorului un exemlar al CIM(daca nu aveti unul- era obligatia acestuia sa va inmaneze unul), sau cereti un raport per salariat din Revisal.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024