ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia de mamica poate fi ceruta inapoi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti in aceasta chestiune: Este vorba despre o mamica aflata in CCC in perioada nov.2011-iul.2013. In aceasta perioada a realizat venituri in cuantum de 367 de lei, in toata perioada. Este vorba despre venituri obtinute din contractul de comision - aceasta fiind agent de asigurari, iar marea majoritate a sumeloor de bani, fiind transe de incasare ale unor contracte incheiate anterior intrarii in CCC.
Avand in vedere dispozitiile OUG 111/2010, modificata cu legea 124/2014, aceasta mamica nu intra sub incidenta acestor prevederi? Adica debitul constituit fata de ea nu ar trebui sa fie radiat?
Mentionez ca in august 2013 cei de la agentia de plati au trimis deciziile de impunere, care insumeaza aproape 7000 de lei. Apoi, in octombrie ANAF a trimis somatie si titlu executoriu pe suma si pe penalitati. Cum se poate solutiona aceasta situatie? Exista posibilitatea de a fi scutita de plata acestor bani?

Va multumesc mult!

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 14 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului adriana iancu la 15 Ian. 2015
Va multumesc frumos. Deci aceasta mamica se incadreaza?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2015
Este vorba despre Legea 126/2014 pentru modificarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului

Art. II
(1) Debitele constituite sau care urmeaza a fi constituite in sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie, in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se scutesc de la plata.
(2) Sumele provenite din debitele recuperate incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se restituie esalonat pe o perioada de 5 ani calendaristici incepand de la data de 1 ianuarie 2015, prin plati anuale egale.
(3) Sumele ce urmeaza a fi restituite in conditiile alin. (2) nu se actualizeaza cu indicele de inflatie si nu sunt purtatoare de dobanzi, penalitati sau majorari de intarziere, dupa caz.
(4) Procedura de efectuare a platii restituirilor prevazute la alin. (2) va fi stabilita prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului finantelor publice.
(5) Contributia de asigurari sociale de sanatate aferenta debitelor scutite de la plata/restituite potrivit prevederilor alin. (1), nu se recalculeaza si nu se recupereaza.
(6) Debitele constituite in sarcina pesoanelor ale caror drepturi se stabilesc dupa data intrarii in vigoare a prezentei legi, se recupereaza potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege.
Art. IV
(1) In vederea scutirii la plata si/sau restituirii sumelor recuperate potrivit prevederilor art. II, persoanele in sarcina carora s-au stabilit debite se vor adresa cu cerere scrisa, agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, insotita de declaratia pe propria raspundere ca toate documentele prezentate in vederea stabilirii dreptului de indemnizatie pentru cresterea copilului/stimulent/stimulent de insertie acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, sau a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost solicitate organelor competente.
(2) In situatia in care cererea prevazuta la alin. (1) nu a fost inregistrata la agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, recuperarea debitelor se va efectua potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, iar sumele recuperate nu se restituie.
(3) Scutirea la plata si, dupa caz, restituirea sumelor recuperate, se face in baza deciziei directorului executiv al agentiei judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, care se emite in termen de 30 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii. Decizia se comunica debitorului in termen de 15 zile de la emiterea acesteia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024