ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt din Braila si ieri am aflat de la doamnele de la Directia Muncii faptul ca mama nu are dreptul sa faca cerere de concediu fara plata pentru luna a 12-a sau sa se reintoarca la munca dat fiind faptul ca tatal nu a stat o luna in concediu cu copilul, ci i se cere sa restituie banii si atat. Si daca mama se intorcea la serviciu in luna a 10 a, o penalizau luandu-i indemnizatia pe luna a 9-a?
ESTE STRIGATOR LA CER!
Mama este lasata fara bani pentru o luna si daca vrea sa munceasca in luna a 12-a i se opresc banii pe luna a 11-a , si tot asa pana la luna a 8-a. SUNTEM INTR-O SITUATIE DISPERATA. Asa au interpretat cei de la Braila H.G. nr, 52/2011 art 4 indice 1, alin. 6.

Va rugam sa ne ajutati cu o parere vis a vis de corectitudinea acestei legi. Mamei i se interzice sa munceasca pentru o luna. Daca se duce la munca, i se cer inapoi banii pe luna anterioara si tot asa...
Sper ca m-am facut inteles.

Monica Chirita Cana
 User  Monica Chirita Cana
a intrebat la 29 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Chirita Cana
 User Monica Chirita Cana
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mar. 2013
Da, mama se poate intoarce la munca, in cazul nostru incepand cu 9 aprilie si mama este obligata sa dea banii inapoi din luna cuprinsa intre 9.03 si 9.04. dar si daca se intoarce pe 9 martie tot degeaba ca i se cer banii inapoi din perioada 9.02 panala 9.03 si tot asa. Deci, timp de o luna mama nu are niciun venit: nici indemnizatie , nici salariu, nici macar concediu fara plata nu are voie. Mai mult nu i se platesc cotizatiile la sanatate, pensie etc. Aici este anormalitatea ca ei aplica legea si cer returnarea ultimei indemnizatii in functie de luna cand mama revine la munca adica cu o luna inainte de a relua serviciul. Astfel ca mama este pusa in situatia de a fi in imposibilitatea de a-si castiga existenta timp de o luna intrucat i se cer banii pe o luna in urma.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mar. 2013
Daca tatal copilului indeplineste conditiile de acordare a concediului crestere copil, intr-adevar neefectuarea a cel putin o luna din totalul solicitat de mama duce la pierderea indemnizatiei pentru luna in cauza. Deci si daca revine dupa 5 luni in cazul concediului de pana la un an de ex., daca tatal nu solicita pana la implinirea varstei de un an se va scade indemnizatia aferenta ultimei luni de concediu crestere copil. Mama se poate intoarce la lucru daca doreste. Nu o opreste nimic.

Daca totusi sunteti de parere ca nu este corect interpretata aceasta prevedere puteti contesta decizia, ar trebui sa contina un termen, precum si denumirea tribunalului caruia sa va adresati, in functie de domiciliul dvs stabil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024