ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

informatii despre concediul fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua! sunt angajat la o firma privata din data de 4 noiembrie 2014 atuncieram inca somer mai aveam somaj pana in data de 26 noiembrie 2014., am 47 de ani si sunt persoana cu dizabilitati. in data de 5 ianuarie 2015 cand m-am prezentat la seviciu am fost anuntat ca sunt in concediu fara plata pana la noi ordine cand voi fi anuntat de catre firma probabil ce vor decide. as dori sa stiu daca am fost peruat din somaj fiind si persoana cu dizabilitatii si avand si peste 45 de ani sa putea scapa in cazul in care se gandeste la concediere? si daca pe perioada concediului fara plata contractul individual de munca mai este activ.? va multumesc!

Constantin Daniel Ivan
 User  Constantin Daniel Ivan
a intrebat la 07 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Daniel Ivan
 User Constantin Daniel Ivan
a raspuns userului adriana iancu la 08 Ian. 2015
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns as vrea sa va mai intreb de unde pot eu sti daca firma beneficiaza de acele masuri acordate persoanelor cu dizabilitati si celor peste 45 de ani ? daca am fost si am intrebat au spus ca nu se complica ca este harogaraie multa de facut
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2015
Art. 54 din Codul muncii stabileste faptul ca acest concediul fara salariu este de fapt un caz de suspendare a contractului individual de munca prin acordul partilor daca este solicitat de catre salariat pentru efectuarea studiilor sau pentru interese personale.
Concediul fara salariu este un drept al salariatului, nu o obligatie. Acesta se poate acorda doar la cererea angajatului . Angajatorul nu poate forta angajatul sa isi ia concediu fara salariu. In contrapartida, concediul fara plata trebuie aprobat de angajator (la asta se refera partea cu acordul partilor). Angajatul nu isi poate lua concediu fara plata daca angajatorul nu ii permite acest lucru.
Angajatorii care angajeaza pe periada nedeterminata someri de peste 45 de ani si primesc subventii au obligatia de amentine raporturile de munca cel putin 18 luni. Daca pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati angajatorul primeste subventii are obligatia de a pastra raporturile de munca cel putin 2 ani de la incheierea contractului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024