ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intoarcerea la munca din concediu de crestre a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Eu am intrat in concediu prenatal in 5 decembrie 2012 pe 14 decembrie am nascut dupa care am beneficiat de concediu de maternitate pana in data de 9 aprilie 2013. Cu aceasta data am semnat si cererea de suspendare a contractului de munca si intrarea in concediul de crestere a copilului pentru 2 ani de zile. As dori sa stiu daca cei 2 ani de concediu se socotesc din 9 aprilie 2013 si voi relua munca in aprilie 2015 (exact dupa 2 ani) sau va trebui sa ma intorc in decembrie 2014 cand copilul va implini 2 ani? As mai dori sa stiu in ce priveste indemnizatia de crestere a copilului pana cand imi va fi acordata(aprilie 2015 sau pana implineste copilul 2 ani ca si alocatia de stat).

Alina Botos Alina
 User  Alina Botos Alina
a intrebat la 16 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani se acorda pana la data la care copilul implineste varsta de 2 ani. Ultima zi de concediu este ziua in care copilul implineste 2 ani. Deasemenea, indemnizatia se acorda pana la data la care copilul implineste 2 ani. Nu are relevanta cand ati intrat efectiv in concediu de crestere a copilului, ci data la care copilul implineste 2 ani. Alocatia de stat pentru copii va fi acordata pana la 18 ani si dupa 18 ani pentru cei care urmează cursurile ?nvăţăm?ntului liceal sau profesional, organizate ?n condiţiile legii, p?nă la terminarea acestora.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion George Andreescu Radu Anton Viviana Serni adriana iancu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024