ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intoarcerea la munca din postnatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am ales 1 an de concediu; copilul meu implineste 1 an pe 14 septembrie; cu cat timp inainte trebuie sa incep serviciul pentru a beneficia de cei 500 de lei pe luna timp de inca 1 an? De ce acte am nevoie si cand trebuie depuse?

Adaugata in: Concedii
Simona Stefanescu
 User  Simona Stefanescu
a intrebat la 11 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului simona stefanescu la 26 Iul. 2012
Teoretic legea nu prevede un termen anume pentru revenirea la locul de munca in acest caz. Dar cel mai bine ar fi sa mergeti pe sugestia lor, deoarece procesarea dosarului si calcului dureaza o vreme.

HG 52/2011 pentru aprobarea normelor de aplicarea a OUG 111/2010
ART. 24
Dreptul reprezentand stimulentul de insertie se cuvine dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care persoana indreptatita isi reia activitatea profesionala si realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) de la data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) de la data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c);
e) incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, si plata acesteia se suspenda, daca cererea este depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Stefanescu
 User Simona Stefanescu
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iul. 2012
Am intrebat la primarie, mi s-a spus ca trebuie sa incep munca cel tarziu pe 27 august si sa depun dosarul pe 20 august pentru a primi cei 500 de lei lunar timp de 1 an. Este corect asa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAUL ROBITU la 20 Iul. 2012
Daca persoana este incadrata pe perioada determinata pentru a suplini salariatul aflat in suspendare, acest contract va inceta de drept la data revenirii titularului de post, odata cu incetare motivelor suspendarii, fara preaviz. Nu este concediere, este incetare de drept iar in contract ar trebui sa apara ca persoana inlocuieste titularul cat si incetare lui de drept la revenirea persoanei pe post. Incetarea de drept nu presupune preaviz.

Art. 84 - Codul muncii republicat.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Bine ste intr-adevar ca solicitarea de reluare a activitatii sa fie transmisa angajatorului cu ceva timp inainte, nu doar 2 -3 zile, pentru a evita situatii de genul lipsa lui de la lucru, diverse urgente intervenite etc., care sa impiedice primirea cererii de catre angajator. Dupa reluarea activiatii mergeti si depuneti dosarul pentru stimulentul de insertie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Robitu
 User Paul Robitu
a raspuns la intrebare la 20 Iul. 2012
Este buna recomandarea d-lui Marian Vasile, deoarece este posibil ca pe postul dumneavoastra sa fie incadrata o alta persoana pe perioada determinata. Angajatorul trebuie sa-i acorde perioada de preaviz de 20 zile lucratoare, pentru a-i desface contractul de munca inainte de data incetarii de drept a acestuia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Luati legatura cu Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala in raza careia aveti domiciliul. De la dansii veti afla toate informatiile care va intereseaza.
Sfatul meu este sa faceti acest lucru pana in jurul datei de 10 august. Toate sistemele birocratice au o anumite proceduri de lucru si o anume inertie. Incercati sa va conformati acestor cerinte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Va trebui sa faceti cererea de reluare a activitatii cu cel putin 2-3 zile inainte de a implini copilul, varsta de 1 an

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu George Andreescu Ioana Popa G Stancu Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024