ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intrerupere CFP pentru CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Situatia pe scurt: sunt cadru didactic titular in invatamant, aflat in concediu fara plata, timp in care am lucrat la alta firma, deci nu am intrerupere in cartea de munca.
E posibil sa imi dau demisia de la firma, sa intrerup concediu fara plata pentru a intra in concediu prenatal de la unitatea de invatamant? Doresc acest lucru pentru a-mi pastra titulatura pe perioada concediului de ingrijire copil.

Multumesc!

Adaugata in: Concedii Cfp/cic
Albu Bianca
 User  Albu Bianca
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Albu Bianca
 User Albu Bianca
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mar. 2013
multumesc pentru lamuriri!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Carte de munca nu aveti, nu mai exista din 2011 deci nu se poate vorbi de existenta unei intreruperi sau nu pe carte de munca. Exista intrerupere la actualul loc de munca de unde ati intrat in CFP, dar in vechimea in munca nu.

Da, este, puteti solicita printr-o cerere acest lucru. Bine ar fi fost insa sa anuntati angajatorul in scris privind starea dvs de sanatate, anterior solicitarii incetarii CFP si prezentarea certificatului medical pentru prenatal. Ca sa fiti protejata de prevederile legii adresate salariatelor insarcinate, celor aflate in concediu de maternitate sau CIC, prin OUG 96/2003 si Codul muncii republicat.

Intrati in concediu prenatal de la ambele locuri de munca si vi se va plati indemnizatia de catre ambii angatori. Insa, fiind incadrata in doua locuri de munca simultan, daca mentineti ambele raporturi de munca, aveti obligatia sa alegeti si sa declarati, catre ambii angajatori, functia de baza.


Titulatura in invatamat, in aprecierea mea, nu ar trebui sa o pierdeti, pentru ca acest CFP este un drept stabilit prin lege (presupun ca aveti acei 10 ani de activiate prevazuti in legea educatiei).


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024