ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La cine trebuie sa ajunga concediu de maternitate? la HR sau Contabilitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si mai exact cand duc concediu de maternitate la firma la care departament trebuie sa ajunga, la Hr sau Contabilitate?Firma la care lucrez nu are cele 2 departamente la sediu punctului de lucru si mie teama sa nu ajunga prea tarziu. Sau ce se intampla daca ajunge tarziu? Contractul de munca cand se suspenda? o sa intru in maternitate de pe 15 mai, am facut cerere pentru cele 126 de zile de concediue de maternitate care incepe cu data de 15 cand o sa duc si conediul de la medic. multumesc


Ionpopescu Mara
 User  Ionpopescu Mara
a intrebat la 13 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2015
Trimiteti concediul la departamentul care se ocupa de administrarea personalului si dosarele aferente in unitatea dvs. Contractul de munca se suspenda de drept la data la care intrati in concediu medical pentru maternitate. Certificatul trebuie prezentat angajatorul pana cel tarziu pe data de 5 a lunii urmatare si anuntat angajatorul (telefonic sau pe alte cai) in 24 de ore de la acordarea lui, cf. OUG 158/2005.

Din concediul de materninitate minim 42 de zile trebuie sa fie acordate pentru perioada de lauzie, altfel pierdeti dreptul la concediul si indemnizatie pentru crestere copil, chiar daca indepliniti conditiile de acordare.

Concediul nu se acorda pe baza unei cereri inaintate angajatorului, ci pe baza certificatului medical eliberat de catre medicul specialist. Cerera este inutila, nu veti primi nimic din partea angajatorului, niciun drept specific tocmai pentru ca nu asa se procedeaza.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Viviana Serni G Stancu George Andreescu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024