ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lamurire plata indemnizatie pentru al doilea copil - situatie suprapunere CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Desi am regasit speta mea, nu m-am lamurit cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea celui de-al doilea copil in situatia suprapunerii CIC. Concret, am optat pentru CIC pe o perioada de 2 ani ( primul concediu de ingrijire copil se va incheia in luna iunie 2015) ; intre timp sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii ianuarie 2015 ) ,; valoarea indemnizatiei actuale este de 1200 lei .
1. In situatia in care , la incheierea primului CIC optez pentru un an pentru cel de-al doilea copil indemnizatia va fi de 75% / 85% ( nu am inteles exact) din 1200 lei ( sume incasate in ultimele 12 luni reprezentant indemnizatie din primul CIC) ? Este corect?
2. Inteleg ca in momentul suprapunerii celor doua CIC se va obtine un supliment de 600 lei ( pentru al doilea copil ) pana in momentul terminarii primului concediu de crestere copil ( in situatia mea, luna iunie 2015). Este adevarat ? Daca da, cel mai bun moment in vederea depunerii cererii este imediat dupa nasterea primului copil ?

Va multumesc anticipat,
Oana M.


Oana Gabriela Marton
 User  Oana Gabriela Marton
a intrebat la 08 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Oana Gabriela Marton
 User Oana Gabriela Marton
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Sep. 2014
Intr-adevar, m-am exprimat eronat, nasterile se suprapun si nu CIC. Va multumesc pentru toate raspunsurile promte , mi-au fost de foarte mare ajutor.
Cu stima,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Oana Gabriela Marton la 08 Sep. 2014
Nu se suprapun cele doua CIC, atentie foarte mare. Puteti opta pentru CIC pentru al doilea copil abia dupa ce il finalizati pe primul. Se suprapun nasterile, este cu totul altceva.

Daca incepeti activitatea mai devreme de implininirea varstei de 2 ani de catre copilul pentru care beneficiati de CIC veti putea primi stimulent de insertie in suma fixa de 500 lei / luna, si nu doua. In cazul concediului de pana la 1 an activiatea trebuie reluata inainte de a implini aceasta varsta copilul ca sa puteti primi stimulent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Oana Gabriela Marton
 User Oana Gabriela Marton
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Sep. 2014
Inteleg ca valoarea indemnizatiei pentru al doilea copil va fi tot de 1200 lei deoarece cele doua CIC se suprapun indiferent daca optez pentru un an sau doi ani din momentul terminarii primului concediu de ingrijire copil.
Atunci, va intreb, daca optez din start pentru doi ani si imi reiau activitatea mai devreme voi primi si acel stimulent de insertie pana la implinirea varstei de doi ani pentru cel de-al doilea copil ? Am inteles corect? Evident, in conditiile in care nu se schimba legea pana anul viitor.

Cu multumiri,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Pentru ca nasterea a doua are loc in timpul CIC de care beneficiati deja indemnizatia va fi aceeasi ca pana acum, asa cum prevad normele de aplicare a OUG 111/2010, aprobate prin HG 52/2011.

Referitor la suplimentarea indemnizatiei da, este adevarat. Se va suplimenta indemnizatia, la cerere, pe perioada cat se suprapun cele doua nasteri, deci din ianuarie pana in iunie cand se incheie concediul actual. Solicitarea o depuneti dupa ce se naste copilul si aveti dovada nasterii lui (certificatul de nastere al copilului), nu inainte in niciun caz.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024