ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificari ulterioare in revisal ptr suspendare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Inainte ca fiul meu sa implineasca un an (27.09.2014) am facut cerere de suspendare a CIM ptr. inca un an. Intre timp fiul meu a fost incadrat in grad cu handicap, certificat datat 25.09.2014, insa nu l-am putut ridica decat pe 02.10.2014, nu a fost disponibil inainte de aceasta data. Am mers la serviciu si am solicitat suspendarea CIM (in baza certificatului de handicap) in ziua in care am ridicat certificatul.
Insa, angajatorul spune ca nu poate procesa suspendarea CIM cu data certificatului (adica cu o data anterioara cererii mele), invoca faptul ca nu poate procesa suspendarea CIM cu o data dintr-o luna trecuta si ca a operat in revisal IN SEPTEMBRIE cu data de 28.09.2014 suspendarea CIM ptr concediu fara plata ptr. crestere copil, dupa cum initial facusem cerere; argumenteaza ca nu putea sa inchida luna septembrie fara sa proceseze in revisal ca sunt in concediu fara plata sau ca am revenit la munca, cu alte cuvinte nu putea astepta pana in octombrie cand am putut ridica si duce la serviciu certificatul de handicap. Acum imi spune ca nu poate decat sa proceseze solicitarea mea de suspendare a CIM cf certificatului de handicap doar cu data de 1Oct chiar daca el (certificatul) este datat 25.09.2014.
Exista totusi vreo posibilitate de a inregistra/modifica in revisal a.i. sa pot intra in CCC incepand cu 28.09.2014?

Multumesc anticipat,

Cu stima!

Cata Pana
 User  Cata Pana
a intrebat la 04 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Cata Pana la 06 Oct. 2014
Angajatorul dvs are dreptate, el nu poate opera o suspendare cu o data anterioara celei la care dvs ii prezentati certificatul de handicap si solicitati suspendarea pe baza lui. Nu este nicio problema daca a inregistat cererea in Revisal mai devreme de 20 de zile lucratoare, acest termen este unul maximal. El trebuie insa sa depuna D112 in care va declara ca sunteti in perioada de suspendare si cum aceasta declaratie se depune pana in sfarsitul lunii atunci este corecta argumentatia lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cata Pana
 User Cata Pana
a raspuns userului adriana iancu la 05 Oct. 2014
Am inteles! Insa angajatorul ar fi putut astepta 20 de zile lucratoare pana sa proceseze in revisal solicitarea mea de a intra in concediu fara plata ptr crestere copil, nu-i asa? Eu am informat la momentul cand am depus cererea de cfp ca astept sa primesc incadrare in grad cu handicap inainte de a face copilul un an insa o sa pot aduce certificatul la cateva zile dupa aceasta data. Are dreptate angajatorul cand argumenteaza ca trebuia sa inregistreze in revisal cererea mea de cfp pana la sfarsitul lunii? Inteleg ca ar fi putut astepta 20 de zile lucratoare de la data solicitarii mele iar inchiderea de luna nu ii obliga in a procesa in revisal, am inteles bine? Inca o data multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2014
Potrivit art. 4 alin.3 din HG 500/2011, Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024