ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nelămurire indemnizație creștere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Hristos a Înviat! Bună ziua! Vreau să știu și eu dacă, conform noii legi 66/2016, publicata in M.O. nr 0304 din 20 aprilie 2016, soția mea are dreptul la indemnizația de crestere a copilului, în condițiile în care:
A lucrat la un patron din noiembrie 2013 pana in iunie 2015 (1 an și 8 luni), a facut apoi o pauza din iunie 2015 pana in septembrie 2015 (3 luni), după care s-a angajat în alta parte, dar pe baza unui contract cu perioada determinata ( din 16 septembrie 2015 pana pe 24 iunie 2016, adica 9 luni). Ea urmeaza sa nasca in octombrie.
Altfel spus, daca isi termina contractul in iunie, la data nasterii copilului va fi având lucrate minim12 luni in ultimii 2 ani, dar cu o perioada de pauză de 3 luni între cele doua joburi. Citind Legea 66/2016 nu pot întelege daca cele 12 luni trebuie să fie obligatoriu consecutive, fara nicio pauza intre ele sau se poate si cu pauză, ca în cazul soției. Ajutați-mă, vă rog! Mulțumesc!

Florin Blănaru
 User  Florin Blănaru
a intrebat la 04 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2016
Legea nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 2.
(1)Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Art. 25.
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
Asadar, chiar daca a obtinut venite impozabile 12 luni in ultimile 24 anterior datei nasterii copilului, la data la care solicita CCC trebuie sa aiba contract individual de munca activ.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton alexei delimart adriana iancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024