ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

obligatiile angajatorului dupa CIC un an prelungit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am ales CIC pentru un an, dar am fost nevoita sa prelungesc datorita unor afectiuni ale copilului cu ajutorul unui certificat medical de handicap. Care este obligatia angajatorului in legatura cu postul? In cazul in care mi s-a oferit alt post in cadrul firmei, dar cu program de ture (mentionez ca lucram cu program de zi), exista vreun temei legal sa il pot refuza elegant si sa ma reintorc pe postul meu, care de altfel exista si este si o persoana angajata. Mentionez ca este al doilea CIC; de primul am beneficiat din iulie 2009 - mai 2011. In cazul primului copil, intervenise situatia de criza economica si mi s-a desfiintat postul cat inca eram la munca, mi s-a oferit in acelasi timp alta titulatura, deci alt post, cu toate ca mi s-a spus ca raman si lucrez pe vechiul post pana la concediu, iar la intoarcere, am fost reangajata in alt colectiv, deci alt post. As dori sa stiu daca angajatorul are obligatia de a-mi fi pastrat ultimul post pe care am lucrat, avand in vedere ca optiunea pentru CIC a fost pentru un an si in cazul primului copil nu m-am reintors pe vechiul post si care este legislatia in vigoare care reglementeaza aceste situatii? Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Concedii Cic
Io Io
 User  Io Io
a intrebat la 23 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Io Io
 User Io Io
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2014
Nu pot da nume, dar este vorba de o firma prezenta in topul 10 al unitatilor din Romania (nu stiu cat de corecta e exprimarea), dar in nici un caz nu se pune problema de faliment. Nu stiu ce presupune reorganizarea judiciara si dizolvarea. Ma puteti lamuri? Totodata exista si un Regulament de ordine interioara, dar in care amobservat sunt citate anumite articole din legislatia muncii. Mai exista si o alta modalitate de a ma "obliga" sa ma intorc pe alt post, dar in termeni legali? Va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Ian. 2014
Cea de-a treia situatie este dizolvarea. Si pentru acestea temeiul este tot Codul muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Modificarea se face in baza unui act aditional semnat de ambele parti. Puteti, diplomat, sa refuzati semnarea lui. Legal nu ar trebui sa va atraga niciun fel de probleme pentru ca este dreptul dvs sa refuzati conditiile din act cat timp nu sunteti de acord. Semnarea actului asta inseamna: acordul partilor asupra clauzelor lui.

Angajatorul poate incadra temporar un suplinitor, cat timp dvs sunteti in concediu. Dar contractul lui de munca ar expira la revenirea dvs din concediu asa cum prevede legea. Baza legala este Codul muncii republicat.

Iar in timpul concediului nu poate interveni o concediere decat daca se pune problema unui faliment, a reorganizarii judiciare sau a falimentului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024