ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

obligativitate sot 1 luna crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Urmeaza sa nasc in decembrie, iar in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sotul a fost angajat cu timp partial - 2 ore/zi.
Avand in vedere ca nu a lucrat cu norma intreaga este obligat prin lege sa stea 1 luna in concediu sau se considera ca nu indeplineste criteriile de acordare a indemnizatiei?
Mentionez ca a avut si o intrerupere de 5 zile lucratoare in cele 12 luni.
Daca totusi trebuie sa stea 1 luna ar puea sa-si dea demisia si atunci va avea o intrerupere de mai mult de 1/2 de luna.
Problema e ca intre timp si-a infiintat un PFA (mai 2014). Nu a obtinut si nici nu va obtine venituri, dar se considera ca indeplineste conditiile acordarii indemnizatiei pentru acea luna?
Daca suspenda activitatea PFA-ului (desi anul asta l-a infiintat) poate sa nu mai indeplineasca conditiile acordarii indemnizatiei pentru acea luna?
Ideea e ca vreau eu sa beneficiez de toate cele 12 luni, ceea ce pentru primul copil (nascut in iunie 2012) s-a putut deoarece sotul a avut o intrerupere mai mare de 1 luna in cele 12 luni anterioare.
va multumesc

Cristina Manoila
 User  Cristina Manoila
a intrebat la 20 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2014
Norma de lucru nu are nicio legatura cu acordarea concediului si indemnizatiei crestere copil, nu le influenteaza negativ in sensul neacordarii lor.

Cat timp nu a incasat venituri pe PFA nu se poate considera ca a realizat venituri pe baza acestui statut si ca pot fi luate in calcul pentru indemnizatie sau CIC.

Puteti beneficia dvs de toate cele 12 luni, daca doriti, dar daca el indeplineste conditiile si nu solicita acea luna minima veti pierde indemnizatia pentru o luna.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024