ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot intrerupe concediul fara plata cu concediul de cresterea copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din data de 11 Noiembrie 2013 am intrat in concediu fara plata. Am cerut acest lucru avand in vedere ca am intrat la un master la zi la Universitatea Bucuresti, iar locul de munca era la Focsani. Intamplarea face ca am ramas însarcinata si urmeaza sa nasc la inceputul lunii Septembrie. Pot întrerupe concediul fara plata pentru a intra in concediu de maternitate si apoi in concediu de cresterea copilului? Care este calea legala pe care trebuie sa o urmez? Va adresez aceasta întrebare pentru ca cei de la departamentul personal nu s-au mai confruntat cu o astfel de situatie, drept pentru care nu vor lua nici o masura. Ei spun ca nu o sa mai beneficiez de concediu de cresterea copilului.

Va multumesc!

Mihaela Giorgiana
 User  Mihaela Giorgiana
a intrebat la 07 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2014
Daca acest concediu fara plata este unul pentru nevoi personale si nu pentru studii aprobate sau initiatie de angajator, atunci au dreptate. Pierdeti dreptul la concediul si indemnizatia crestere copil. Iar ca sa puteti beneficia de indemnizatia pentru concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie trebuie sa realizati venituri in cele 6 luni anterioare celei in care intrati in maternitate. Altfel nu va exista o baza de calcul pentru indemnizatiei si va fi neplatita.

Vedeti conditiile pentru acordarea CIC si indemnizatiei crestre copil in art. 2 al OUG 111/2010, il puteti regasi si aici - http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Puteti intrerupe concediul la cerere, daca doriti. Daca in timpul lui intrati in concediu de maternitate cel fara plata se suspenda obligatoriu, conform legii.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu adriana iancu alexei delimart G Stancu Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024