ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz si concediul de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O angajata cu 4 ore este in preaviz din data de 01.04.14.Cum ii calculez zilele de CO si banii aferenti tinand cont ca nu a efectuat nici o zi de CO in anul in curs?

Adaugata in: Concedii
Doina Boeru
 User  Doina Boeru
a intrebat la 25 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului doina boeru la 25 Apr. 2014
Daca incetarea este cu acordul partilor, atunci in cererea de incetare apare o data de incetare solicitata, iar acea data ar fi cea in care ar trebui sa aiba loc incetarea, deci tot atunci se va intmoci decizia si se va transmite prin Revisal incetarea CIM:
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului doina boeru la 25 Apr. 2014
Nu exista concediere cu acordul partilor si cu atat mai mult cu preaviz, ati amestecat destul de prost temeiurile de incetare. Ori este concediere cu preaviz ori incetare cu acordul partilor care nu presupune perioada de preaviz. Concedierea este masura de incetare unilaterala din intiativa exclusiva a angajatorului, niciodata cu acordul partilor, cel putin nu legal.

Daca serviciul se externalizeaza, postul se desfiinteaza, ma indoiesc ca va ramane un post gol intr-un astfel de caz.

Clarificati putin lucrurile, nu aveti o procedura clara si nici legala, din punctul meu de vedere pentru ca nu este clar nici macar modul de incetare.

Transmiterea Revisal se face in data incetarii CIM, ziua imediat urmatoare ultimei zile de preaviz. Tot atunci intocmi si decizia de incetare in dublu exemplar si o comunicati si inmanati salariatului, in original.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doina Boeru
 User Doina Boeru
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Apr. 2014
Revin pt alta lamurire:concedierea cu preaviz s-a facut cu acordul partilor.La ce articol se incadreaza incetarea CIM,tinand cont ca era femeie de serviciu a unui imobil,iar administratia a hotarat sa externalizeze serviciul,deci nu se desfiinteaza postul.Transmiterea revisal-ului se face in ziua imediat urmatoare ultimei zi de preaviz?

Inca o data va multumesc pt raspunsurile pe care mi le-ati dat si pe care le respect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Zilele de concediu de odihna se acorda la fel ca in cazul unui angajat cu norma intreaga, proportionat cu perioada lucrata, in numar de luni sau zile lucratoare. Daca un salariat cu 8 ore are dreptul la minim 20 de zile lucratoare pentru un an calendaristic, de acelasi numar de zile va beneficia si salariatul cu norma partiala. Nu are legatura cu norma de lucru acest drept. Zilele de CO se calculeaza pentru toata durata contractului de munca, inclusiv pentru perioada de preaviz. Ele se platesc numai dupa incetarea contractului, dupa ce salariata finalizeaza preavizul, si nu inainte. Perioada de preaviz face parte din durata contractului de munca si salariata are aceleasi drepturi ca si pana atunci.

Astfe, CO il calculati proportional cu perioada lucrata efectiv de la data angajarii pana la incetare, iar sumele compensatorii se calculeaza conform art. 150 din Codul muncii republicat. Banii se platesc odata cu toate drepturile salariale cuvenite pentru ultima luna lucrata.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion adriana iancu Ioana Popa Viviana Serni G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024